„Linava“ G. Nausėdos prašo vetuoti kuro akcizus didinantį įstatymą | kl.lt

„LINAVA“ G. NAUSĖDOS PRAŠO VETUOTI KURO AKCIZUS DIDINANTĮ ĮSTATYMĄ

  • 7

Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ prezidento Gitano Nausėdos prašo vetuoti Seimo antradienį priimtą Akcizų įstatymą, pranešė vežėjai.

„Linavos“ viceprezidento Vyto Bučinsko teigimu, priimtas Akcizų įstatymas vangiai mažins oro taršą, tačiau brangins maisto, buities ir kitas vartojimo prekes, o vežėjai vėl bus priversti didinti įkainius.

„Didinant akcizus ir augant degalų kainoms, oro tarša tikrai nesumažės – juk žmonės nenustos važinėti automobiliais. Tačiau nukentės mažieji ir smulkieji verslai, o dar blogiau – eiliniai gyventojai, kuriems transportas yra kasdienybė, susijusi su darbu ir kitais svarbiausiais poreikiais“, – pranešime teigė V. Bučinskas.

Anot jo, geriau reikėtų gerinti elektromobilių įkrovimo infrastruktūrą miestuose ir keliuose, skirti paramą gyventojams bei verslams, įsigyjantiems netaršias transporto priemones.

Asociacijos kreipimesi į G. Nausėdą pabrėžiama, kad dėl padidėjusio akcizo daugiau kuro bus perkama kaimyninėse valstybėse, o Lietuva dėl to praras milijonus eurų pajamų.

Seimas antradienį priėmė „žaliųjų“ kuro akcizų paketą – jam įsigaliojus padidės taršaus kuro akcizai, bus įvesti papildomi taršos mokesčiai, atsisakoma lengvatų. Dyzelino akcizas bus palaipsniui suvienodinamas su benzino, taip skatinant rinktis mažiau taršų kurą.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

onanimui

lopinėli, CO tai visai ne tas pat kas CO2.

Oooo

Dar laukia kelių naudotojo mokestis. Va kur bus fantastika. Čia jau tikras šalies sabotažas. Va kur mafija. Įrangos pardavėjai šalies kenkėjai. Ir visas tas briedas pridengiamas kilniu tikslu.

Lyg tai

jo kas klausytu ir jis ka nors galetu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS