„Linava“: keleivių pervežimas dėl koronaviruso pandemijos praktiškai sustojo | kl.lt

„LINAVA“: KELEIVIŲ PERVEŽIMAS DĖL KORONAVIRUSO PANDEMIJOS PRAKTIŠKAI SUSTOJO

Vežėjų asociacija „Linava“ mano, kad keleivių vežėjams būtina valstybės pagalba, kuri leistų po karantino atkurti keleivių vežimo paslaugą.

„Linavos“ duomenimis, šiandien Lietuvoje iš 364 tolimojo reguliaraus susisiekimo maršrutų dar važiuojama 24-iais, tačiau vežėjai su Lietuvos transporto saugos administracija derina ir paskutinių maršrutų uždarymą.

Asociacija pažymi, kad gyventojų mobilumas ir keleivių srautai reguliaraus tolimojo susisiekimo maršrutais žymiai sumažėjo, o tarptautiniais maršrutais – visai sustojo.

„Keleivių pervežimas dėl koronaviruso pandemijos praktiškai sustojo, todėl norint išsaugoti šią verslo sritį, būtina imtis įvairių priemonių, kitu atveju, pasibaigus krizei, šios verslo srities tiesiog neliks“, – sako „Linavos“ generalinis sekretorius Mečislavas Atroškevičius.

Vyriausybei „Linava“ yra pateikusi prašymą keleivių vežėjus pripažinti nukentėjusiais ir paskirti jiems subsidijas.

Mečislavas Atroškevičius. D. Labučio / ELTOS nuotr.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Diana

Nenusiminkime ! Greitai ir vel viskas apsisuks kita linkme.. transporto paslaugos visuomet buvo ir bus reikalingos, ypatingai tokiais greito tempo laikais, tokioje globalioje ekonomikoje, kur zaibiskai auga tiek importas, tiek eksportas. Si sritis kaip niekad augs, tokiu atveju ir darbo bus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS