„Litgrid“ ruošiasi rekonstruoti vieną iš elektros linijų tarp Lietuvos ir Latvijos | kl.lt

„LITGRID“ RUOŠIASI REKONSTRUOTI VIENĄ IŠ ELEKTROS LINIJŲ TARP LIETUVOS IR LATVIJOS

  • 0

Elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ iki 2029 metų ruošiasi rekonstruoti Lietuvos teritorijoje esančią 330 kV elektros linijos tarp Panevėžio ir Latvijoje esančios Aizkrauklės dalį.

Operatorė trečiadienį pranešė paskelbusi projektavimo darbų pirkimą šios linijos rekonstrukcijai.

„Atlikę rekonstrukciją ne tik pagerinsime oro linijos būklę, bet ir padidinsime linijos pralaidumą, sukursime sąlygas prijungti daugiau atsinaujinančių energijos išteklių, investuotojams planuojant intensyvią saulės ir vėjo elektrinių plėtrą Panevėžio, Pasvalio ir Biržų rajonuose“, – pranešime teigė „Litgrid“ vadovas Rokas Masiulis.

Rekonstrukcijos darbai planuojami Lietuvos teritorijoje, nuo Panevėžio pastotės iki paskutinės oro linijos atramos pasienyje su Latvija.

Jų metu ketimama esamas viengrandės linijos atramas bei laidus pakeisti dvigrandėmis atramomis, įrengiant vienos grandies laidininkus ir sudarant galimybę ateityje prijungti antrą grandį.

Rekonstrukcijos projektavimo paslaugų pirkimo laimėtojas turės atlikti planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimo (PAV) atrankos procedūras, parengti oro linijos rekonstravimo techninį projektą bei gauti statybos leidimą.

Rekonstruotos oro linijos eksploataciją numatoma pradėti 2029 metais.

Aizkrauklė–Panevėžys yra viena iš keturių Lietuvą ir Latviją jungiančių elektros perdavimo linijų, pastatyta ir pradėjusi veikti 1969 metais. Jos ilgis – 83 kilometrai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS