LRKT pradėjo procedūrą dėl „RTR Planeta“ retransliavimo sustabdymo | kl.lt

LRKT PRADĖJO PROCEDŪRĄ DĖL „RTR PLANETA“ RETRANSLIAVIMO SUSTABDYMO

  • 13

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRKT) trečiadienį pranešė pradėjusi procedūrą dėl Lietuvoje retransliuojamos televizijos programos rusų kalba „RTR Planeta“ sustabdymo.

LRKT skelbia tokį sprendimą priėmusi dėl programos laidose kurstomo karo, nesantaikos ir tautinės neapykantos.

Pasak komisijos pirmininko Manto Martišiaus, dėl „RTR Planeta“ dažnai skelbiamos draudžiamos informacijos komisija nuolat atlieka jos stebėseną.

LKRT teigimu, šių metų rugsėjo 17 dieną „RTR Planeta“ laidoje „60 minučių“ dalyvavusio Vladimiro Žirinovskio pozicija Lietuvos, Latvijos, Estijos, Ukrainos ir Lenkijos valstybių atžvilgiu yra agresyvi ir skatinanti „pasikrauti ginklus, atidengti raketas, užčiaupti, pulti“.

Anot LRKT, tai gali būti vertinama kaip karo ir neapykantos kurstymas.

Šiemet, pasak komisijos, neleistina informacija „RTR Planeta“ nustatyta jau antrą kartą.

„Jei per metus yra nustatomi trys tokio pobūdžio pažeidimai, atlikusi visas nustatytas procedūras, LRTK gali laikinai sustabdyti šios televizijos programos laisvą priėmimą Lietuvoje“, – rašoma pranešime.

LRKT artimiausiu metu kreipsis į Rusijos kompaniją „VGTRK“ ir praneš apie pažeidimus bei priemones, kurių ketinama imtis, jeigu pažeidimai pasikartos.

Apie pažeidimus LRKT taip pat informuos Europos Komisiją.

Anot LRKT, nepavykus per mėnesį nuo pranešimo Europos Komisijai pateikimo rasti sutarimo bei jeigu pažeidimai kartosis, „RTR Planeta“ retransliavimas bus sustabdomas metams arba ilgesniam laikotarpiui.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

vaje, vaje

demokratija

negi KOMISIJA seka Vaitiekūno p ė d o m i s,

kuris kartu su JUKNEVIČIENE f a l š y v a i kovojo --tik liežuviu m a l ė--RUSAI PUOLA, klaidindami visuomenę

Dzūkelis

Durniai durniai ir dar šimtą kartų DURNIAI, jei patys durni tai nors nelaikykite Lietuvos gyventojų durnais. Žmonės patys atsirinks kur tiesa o kur prapoganda ir patys pasirinks ką žiūrėti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS