„Luminor“ ribos kodų kortelių funkcionalumą | kl.lt

„LUMINOR“ RIBOS KODŲ KORTELIŲ FUNKCIONALUMĄ

Nuo liepos 2 dienos „Luminor“ bankas savo klientams apribos internetinės bankininkystės kodų kortelių funkcionalumą. Tai bus vienas iš tarpinių sprendimų, siekiant paskatinti klientus pasirinkti kitus prisijungimo prie interneto banko būdus, nes nuo rugsėjo 10 d. nustos galioti kodų kortelės.

Tokį sprendimą, kaip rašoma banko pranešime, „Luminor“ priėmė dėl griežtėjančių ES reikalavimų, taikomų skaitmeninėms asmens autentifikavimo priemonėms, ir siekdamas apsaugoti bankų klientų duomenis. Luminor“ skatina klientus nelaukti šio laikotarpio pabaigos ir pradėti naudotis nemokama programėle „Smart-ID“.

„Reikia pripažinti, kad kodų kortelės puikiai pasitarnavo plėtojantis interneto bankininkystei, tačiau pasaulis keičiasi, tampa kur kas technologiškai pažangesnis. Fizinė kortelė šiame pasaulyje atrodo tarsi atgyvena. Todėl mes savo klientams siūlome pažangesnius ir saugesnius sprendimus - jie gali naudotis „Smart-ID“ programėle arba mobiliuoju parašu“, - pranešime cituojamas „Luminor“ Skaitmeninių kanalų vystymo vadovas Evaldas Ruzgys.

„Smart-ID“ programėlė yra nemokamas asmens autentifikavimo sprendimas, skirtas išmaniesiems įrenginiams, turintiems „Android“ bei „iOS“ operacinę sistemą, užtikrinantis saugią prieigą prie interneto banko ir šioje aplinkoje atliekamų operacijų.

Norint aktyvuoti „Smart-ID“, nebūtina atvykti į banko skyrių, autentifikavimo procedūra yra paprasta. Besinaudojantiems programėle klientams nebereikia nešiotis kodų kortelės - užtenka kasdien naudojamo išmaniojo telefono.

Tuo metu tiems, kurie ieško alternatyvų ar neturi išmaniojo telefono, bankas siūlo kodų generatorių „Digipass 260“. Šį įtaisą galima gauti bet kuriame „Luminor“ klientų konsultavimo centre. Taip pat prisijungimui prie interneto banko ar mokėjimų tvirtinimui galima naudoti mobilų parašą ar E.parašą.

„Luminor“ informuoja, kad klientams, turintiems kodų korteles, nuo šių metų liepos 2-osios bus taikomas dienos mokėjimų limitas - 50 eurų. Nuo rugsėjo 10 dienos mokėjimai naudojantis kodų kortelėmis bus nebegalimi.

Pažymima, kad pereinamuoju laikotarpiu klientai asmeniškai gaus informaciją apie proceso etapus ir alternatyvius kliento patvirtinimo įrankius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

'apsauga'

apie Jus ,viska norima zinoti,bet kiek turi grynu kiseneje jie nezino,va kur ju beda,ir jie bando ta suzinoti,jokio privatumo kisenei,beda ,'banku' gobsumas.

Mygtukas

O mano telefonas geležinis, knopkinis, kaip į jį įkišti smart id?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS