M. Jurgilas: yra numatyta investicinio fondo priemonė stambioms ir vidutinėms įmonėms | kl.lt

M. JURGILAS: YRA NUMATYTA INVESTICINIO FONDO PRIEMONĖ STAMBIOMS IR VIDUTINĖMS ĮMONĖMS

  • 1

Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas informavo apie numatytą investicinio fondo priemonę, skirtą stambioms ir vidutinėms įmonėms.

„(...) Priemonė, kurią mes notifikavome EK (Europos Komisijai. – ELTA), yra investicinio fondo priemonė. Ji numatyta stambioms ir vidutinėms įmonėms, notifikavimas jau pateiktas penktadienį. Ji numato, kad valstybė su privačiais investuotojais galėtų rekapitalizuoti stambias įmones, jei būtų toks poreikis. Tam numatyta šiuo metu 100 mln. eurų valstybės lėšų ir iki 400 mln. valstybės garantijų, kuriomis būtų garantuotos investicijos į tokį fondą“, – nuotolinės spaudos konferencijos metu sakė M. Jurgilas.

Lietuvos banko valdybos narys taip pat aptarė skatinamąją finansinę priemonę „Apmokėtinų sąskaitų paskolos“ (ASAP).

„Jau startavo viena priemonė, kuri yra kodiniu pavadinimu ASAP. Tai yra neapmokėtų sąskaitų valstybės pagalbos priemonė. (...) Jeigu esate tiekėjas, kuris tiekia prekes ar teikia paslaugas tiesiogiai nuo koronaviruso paveiktoms įmonėms, kurios yra VMI sąraše, jau nuo šeštadienio galite (...) pateikti prašymą apmokėti tas sąskaitas. Tos sąskaitos bus apmokėtos iki 85 proc. išrašytos sumos. Iš esmės tai yra finansavimas valstybės lėšomis“ , – antradienį sakė Lietuvos banko atstovas.

Jo teigimu, paraiškos priimamos iki balandžio 24 dienos arba pasiekus 50 mln. eurų sumą, kuri skirta ir numatyta šiai priemonei.

Sąskaitos, pasak M. Jurgilo, turi būti išrašytos nuo sausio 16 ir ne vėliau kovo 16 dieną. Anot M. Jurgilo, ji turi būti išrašyta įmonei, kuri yra paveikta, ji turi būti smulki arba vidutinė.

„Labai svarbu, kad įmonė būtų pateikusi savo finansines ataskaitas už praėjusius metus Registrų centrui“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Reikia neatidėlioti

mokesčius ar nuolat kišti pinigus ten kur jie dings, o kurti naują verslo darbo viruso sąlygomis strategiją, bei ją įgyvendinti.Taigi jau aišku kad virusas neišeis ir vienintelis išsigelbėjimas - gyvenimas supergriežtos sanitarijos ir higienos diktuojamomis sąlygomis. Tai ir galvokit kaip versle padaryti kad visi kontaktuotų tik per 2 metrų atstumą ir tik su hermetiškais rūbais, kaukėm ir pirštinėm. Jūsų investicijų 4 metam tikrai neužteks(vaistą planuojama išrasti tik po tokio laiko)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS