Maisto ekspertai: nuo rutinos virtuvėje išgelbės vaizduotė ir planavimas | kl.lt

MAISTO EKSPERTAI: NUO RUTINOS VIRTUVĖJE IŠGELBĖS VAIZDUOTĖ IR PLANAVIMAS

  • 0

Kol vieni džiaugiasi ženkliai prailgėjusiu laiku namuose, kiti – ieško būdų, padėsiančių sumaniai panaudoti negendančius maisto produktus ir patenkinti visų šeimos narių pomėgius. Į pagalbą namų kulinarams stoja maisto tinklaraštininkai ir maisto pramonės atstovai, kviečiantys nebijoti eksperimentuoti virtuvėje, o svarbiausia – atsakingai planuoti valgiaraštį.

„Planuodama karantininį meniu, vadovaujuosi dviem taisyklėmis – išklausyti visų šeimos narių nuomonę ir gaminti šiek tiek daugiau nei įprasta. Jei prie puodų nuolat tektų stovėti triskart per dieną, įkvėpimą išlaikyti būtų sudėtinga, o vieno gaminimo metu paruošus daugiau maisto, juo galima gardžiuotis ir kitą dieną“, – patarimais dalijasi maisto tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ įkūrėja Asta Černė.

Gausybės receptų autorė rekomenduoja nepiktnaudžiauti dažnu apsipirkinėjimu prekybos centruose, o esant galimybei naudotis prekių pristatymo į namus paslauga. Taip pat – nepirkti aklai ir neapgalvotai, susiplanuoti, ką gaminsite ilgesniu nei įprastai laikotarpiu ir kokie produktai yra jums reikalingi.

Asta Černė

„Ypatingą dėmesį skirkite baziniams bei ilgiau galiojantiems produktams. Makaronai, miltai, aliejus, kiaušiniai, sviestas, pienas, mėsa, kruopos, konservuotos, šaldytos ar ilgiau galiojančios daržovės, prieskoniai, mėgstami padažai ir pagardai, riešutai ar džiovinti vaisiai – su šiais produktais galėsite išsisukti net tada, kai pritrūks kantrybės ir atrodys, kad šaldytuvas jau ištuštėjo“, – kalba tinklaraštininkė.

Lyderiaujančio lietuviškų padažų ir pagardų gamintojo „Daumantai LT“ prekės ženklo plėtros vadovo Domo Grinkevičiaus teigimu, majonezas, pomidorų padažas, kečupas bei įvairūs padažai jau yra tapę neatsiejama lietuvių prekių krepšelio dalimi.

„Kad ir koks neramus būtų karantino laikotarpis, jo metu turime galimybę pamatyti, kokius produktus labiausiai vertina vartotojai. Augantys pardavimai rodo, kad padažų ir pagardų populiarumas nesitraukia, žmonės juos perka didesniais kiekiais, naudoja ieškodami įvairių kulinarinių sprendimų“, – teigia D. Grinkevičius.

Domas Grinkevičius

Naujus produktus rinkai nuolatos pristatantis gamintojas šiuo laikotarpiu siūlo skirti daugiau laiko eksperimentams virtuvėje, mėgautis gaminimo teikiamais malonumais ir ieškoti įdomių būdų, kaip panaudoti įprastus produktus. Šiam tikslui UAB „Daumantai LT“ deda visas pastangas užtikrindami, kad prekybos centrų lentynose netruktų jau pamėgtų tradicinių pagardų bei egzotiškais skoniais praturtintų produktų.

Lietuvių pamėgtas majonezas bei pomidorų padažas randa vietą ir tinklaraštininkės A. Černės šaldytuve. Ji pastebi, kad šie pagardai puikiai tinka siekiant sukurti naujus skonius kasdieniuose patiekaluose.

„Pats gardžiausias viščiukas mūsų šeimai yra marinuotas būtent majoneze, taip pat juo mėgstu pagardinti omletą, iš majonezo ruošiu ir savo mėgstamą „Ranch“ padažą. Pomidorų padažu gardinu įvairius troškinius, makaronų patiekalus, taip suteikdama jiems sodresnio skonio. Nepamirštu ir tokio padažo, kaip barbekiu, kuris idealai tinka gardinti šonkauliukams, troškiniams ar net tepti ant naminės picos“, – gardžių patarimų negaili „Saulėta virtuvė“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS