„Maxima“ pataria, kaip šventėms pasiruošti sklandžiai: daugiau laiko liks šeimai ir sau | kl.lt

„MAXIMA“ PATARIA, KAIP ŠVENTĖMS PASIRUOŠTI SKLANDŽIAI: DAUGIAU LAIKO LIKS ŠEIMAI IR SAU

  • 1

Pasiruošimas didžiosioms metų šventėms pareikalauja laiko ne tik ieškant dovanų, bet ir perkant maisto produktus bei sukantis virtuvėje. Įvairių patiekalų gaminimui prireikia ne vienos valandos, o dėl to mažiau laiko lieka svarbiausiam švenčių tikslui – buvimui su artimaisiais. Tam, kad pavyktų suretinti apsilankymus prekybos centruose paskutinėmis dienomis prieš šventes, o taip pat ir išvengti streso, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai ragina Kūčioms ir šv. Kalėdoms ruoštis iš anksto.

Sąmoningumas per šventes – dar svarbesnis

„Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė atkreipia dėmesį, kad kaip ir šie metai, taip ir didžiosios šventės šiemet bus išties neeilinės. Todėl itin svarbu pasirūpinti ne tik šventėms reikalingais pirkiniais, bet ir saugumu. E. Dapkienė teigia, kad būtent dėl šios priežasties vertėtų jau dabar apgalvoti, ką galima padaryti, jog paskutinėmis dienomis pavyktų išvengti kontakto su kitais žmonėmis, o kartu ir šventinį stalą paruošti greičiau, įdedant mažiau pastangų.

„Artėjančios šventės mūsų tautiečiams yra labai svarbios. Nepaisant pandemijos, žmonės stengsis pasirūpinti, kad šv. Kalėdos šių dienų kontekste nenublanktų, tad, tai matydami, siūlome jau dabar pasirūpinti ne tik dovanomis, bet ir kitais pirkiniais. Rekomenduojame kuo anksčiau susidaryti šventinį meniu ir apsirūpinti lėčiau gendančiais maisto produktais: bakalėjos prekėmis, šaldytu maistu, gėrimais. Taip pat ir šventinio stalo dekoro elementais, pasiruošimui reikalinga buitine chemija, dovanomis ar priedais prie jų“, – aiškina E. Dapkienė.

Dabar paruoškite, prieš šventes – iškepkite

E. Dapkienė pasakoja, jog susidarius šventinių patiekalų sąrašą jau dabar galima suplanuoti apsipirkimą valandomis, kai pirkėjų srautai yra mažesni bei įsigyti ilgesnio galiojimo maisto produktų, kuriems iki švenčių ir net po jų nieko nenutiks.

„Įprasta, kad maisto gaminimas šventiniam stalui pradedamas likus kelioms dienoms iki švenčių ar net tą pačią dieną. Tačiau nemažai ant stalo patiekiamų patiekalų galima pradėti gaminti jau dabar. Atsižvelgiant į krikščioniškas tradicijas, patiekalai Kūčių stalui ruošiami be mėsos, kurią dažniausiai pakeičia žuvis. Todėl norimą žuvį lietuviai gali įsigyti dabar ir ją iki švenčių palikti šaldiklyje“, – sako E. Dapkienė.

Ji atkreipia dėmesį, kad reaguojant į susidariusią situaciją nereikėtų bijoti šviežiai įsigytų produktų sušaldyti. Pavyzdžiui, įsigytą šviežią žuvį ar mėsą galima supjaustyti norimais gabalėliais bei paruošti kepimui ar troškinimui. Taip iš anksto bus atlikta pusė darbo ir šventinę dieną nereikės rūpintis žuvies valymu, pjaustymu ar marinavimu.

Anot E. Dapkienės, šaldymo būdu šventiniam stalui galima iš anksto paruošti ir žuvies kotletus, pyragėlius su daržovėmis ar grybais ir kt. Galiausiai, prieš šventes visa tai beliktų tik atšildyti bei iškepti.

Per šventes – daugiau laiko šeimai

Pasak pašnekovės, kalbant apie išankstinį pasiruošimą verta prisiminti, jog tokios prekės kaip aliejus, cukrus, miltai, įvairūs džiovinti vaisiai bei riešutai spintelėje gali išbūti ilgą laiką.

„Iš minėtų produktų taip pat galima iškepti skanėstų, kurie gali kelias savaitės būti tinkami vartojimui. Pavyzdžiui, šįmet, jei to nebandėte, galite ne tik išsikepti meduolinių sausainių, bet ir brandinamą džiovintų vaisių bei riešutų pyragą, kuriuo galėsite mėgautis ir po keleto savaičių“, – pataria E. Dapkienė.

Ji taip pat priduria, kad priklausomai nuo to, kokius patiekalus šeima nusprendžia gaminti, reikėtų įvertinti, kiek yra tokių maisto produktų, kurių iš anksto įsigyti nepavyks dėl trumpesnio galiojimo. Anot jos, susidarius tokį sąrašą, likusius maisto produktus bus galima įsigyti parduotuvėje nepraleidžiant daug laiko. Visa tai aktualu ir todėl, kad būtų imtasi visų įmanomų saugumo priemonių.

„Išankstinis pasiruošimas padės sutaupyti laiko, kurį galėsite skirti savo šeimai ir sau. Tuo pačiu atsakingai planuodami pirkinius padėsite užtikrinti savo bei aplinkinių apsaugą nuo COVID-19 infekcijos. Juk svarbu, kad šventes pasitiktume ne tik sotūs, bet ir sveiki bei laimingi“, – kalba prekybos tinklo atstovė.

E. Dapkienė primena, kad dar prieš vykdami į prekybos centrą žmonės turi įvertinti savo savijautą ir sveikatos būklę, o jei prastai jaučiasi – likti namuose. Atvykę į parduotuvę klientai privalo dėvėti burną ir nosį dengiančias apsaugos priemones, o prieš pradedant rinktis prekes rekomenduojama dezinfekuoti rankas bei užsimauti vienkartines apsaugines pirštines.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Senis

Be ju linksmiau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS