„Maxima“: pirkėjai įsigijo 11 tonų užterštos mėsos | kl.lt

„MAXIMA“: PIRKĖJAI ĮSIGIJO 11 TONŲ UŽTERŠTOS MĖSOS

Vienas didžiausių prekybos tinklų „Maxima“, pardavęs apie 11 tonų galbūt salmonelėmis užterštos „Biovelos“ mėsos ir jos produktų, teigia sunaikinęs iš viso apie 160 tonų įvairių tiekėjų mėsos – visą šviežios mėsos produkciją, buvusią parduotuvėse vasario 7 dieną.

„Maximos“ atstovė Ernesta Dapkienė BNS pranešė, kad vasario 7 dieną sustabdžius prekybą visa mėsa, jau utilizuota ar dar utilizuojama beveik 160 tonų mėsos, o bendrovė patyrė apie 0,5 mln. eurų nuostolių.

„Šiuos nuostolius sudaro ir darbuotojų darbo laikas, ir mėsos kaina, ir prarastos pajamos, ir mėsos utilizavimas“, – BNS sakė E. Dapkienė.

Pasak jos, utilizuoti mėsą iš visų parduotuvių buvo nutarta, nes teigiami tyrimų rezultatai buvo gauti iš skirtingų cechų ir sandėlių.

„Gaudami iš skirtingų vietų, skirtingu metu imtus to paties tiekėjo, šiuo atveju – „Biovelos“, mėginių rezultatus, kurie rodė mikrobiologinę taršą, nusprendėme prevenciškai pašalinti šviežią mėsą ir jos marinuotus pusgaminius iš visų savo parduotuvių, net ir ten, kur nebuvo imti mėginiai“, – teigė E. Dapkienė.

Jos teigimu, įmonės kokybės specialistai patarė utilizuoti visą produkciją, nes užteršta mėsa galėjo turėti sąlytį su kita mėsa, gaminant dešreles ar marinuojant mėsą.

„Norint išvengti kryžminės taršos tikimybės, kuri atsiranda nustačius mikrobiologinę taršą, buvo priimtas klientams naudingas sprendimas“, – aiškino „Maximos“ atstovė.

E. Dapkienė taip pat informavo, kad visą mėsą utilizuoja Vilniaus įmonė „Horeca sprendimai“.

Anot jos, toks atvejis buvo pirmas tiek „Maximos“ veikloje, tiek visoje Lietuvoje.

Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktoriaus Dariaus Remeikos, „Maxima“ utilizavo tiek produkcijos, kiek reikėjo.

„Pagal savo atsekamumą jie utilizavo tiek, kiek reikia, nes pas juos gamyboje kelios žaliavos partijos yra sujungtos į vieną gamyboje. Jei nebūtų sujungta į vieną, o atskirai perdirbamos, tada galima būtų buvę atšaukti tik dalį tų produktų, ką jie yra atšaukę“, – BNS sakė D. Remeika.

„Biovela“ antradienį pranešė, kad galbūt salmonelėmis užkrėsta mėsa pateko tik į „Maximos“ parduotuves.

VMVT direktoriaus pavaduotojas Mantas Staškevičius pirmadienį teigė, kad apie nesaugią „Biovelos“ mėsą „Maxima“ žinojo dar vasario 3 dieną, nors tarnybai pranešė tik vasario 7 dieną.

Pasak jo, nesaugi mėsa parduotuvių lentynose, tikėtina, buvo keletą dienų. Anot jo, į rinką iš viso pateko trys nesaugios „Biovelos“ mėsos partijos – apie 20 tonų.

Pats prekybos tinklas sako delsęs apie užkratą informuoti VMVT, nes laukė tyrimų rezultatų.

„Maxima“ dėl mikrobiologinės taršos salmonelėmis „Biovelos“ kiaulienos sprandinėje ir kumpyje prekybą visa šviežia mėsa sustabdė praėjusį penktadienį. Šeštadienį prekyba mėsa buvo atnaujinta, išskyrus „Biovelos“ produkciją.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Na o kur tūkstačiai užsikrėtusių ta mėsa.

Juos mato tik džiūgaujantys Maksimos konkurentai.

okurveterinarijos tarnybosar per pinigų pundus blogumonesugeba užkirsti?

Kauno sargybinis

Aciu KAUNO DIENAI. Kolkas gelbsti I K I
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS