Mažųjų ūkių gėrybės „Maximos“ lentynose neužsiguli | kl.lt

MAŽŲJŲ ŪKIŲ GĖRYBĖS „MAXIMOS“ LENTYNOSE NEUŽSIGULI

  • 6

Šeimos ūkiuose su meile pagaminti produktai visada vertinami dėl savo unikalumo, tradicijų puoselėjimo, puikaus skonio. Miestiečiai džiaugiasi galėdami jų rasti ne tik turgeliuose, bet ir lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ lentynose.

Galimybės mažiesiems

Daugiau kaip prieš dešimtmetį mažieji ūkiai suvienijo jėgas ir ėmė kartu prekiauti savo gėrybėmis turgeliuose. Žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė“ vadovas Mindaugas Maciulevičius sako, kad būtent vienybė padėjo sustiprėti ūkininkams, kurie atkūrę senąsias receptūras, gamina unikalius produktus, augina sveikas daržoves, vaisius, uogas. „Kai susibūrėme ir pradėjome sėkmingai kartu dirbti, gana greitai sulaukėme „Maxima“ tinklo pasiūlymo ateiti į jų parduotuves. Prisipažinsiu, buvo šiek tiek neramu, svarstėme, ar sugebėsime tenkinti didelio rinkos žaidėjo lūkesčius, nes mūsų išskirtinumas yra nedidelės apimties gamyba“, – pasakojo M. Maciulevičius.

Visgi ūkininkų kooperacija, vienas kito palaikymas davė puikių rezultatų. „Jautėme, kad esame vertinami ir greitai radome visus tenkinančius sprendimus. Bendradarbiavimas su „Maxima“ parodė, kad ir mažas šeimos ūkis gali puikiai tiekti produkciją didžiausiam Lietuvos prekybos tinklui“, – tikina kooperatyvo vadovas.

Bendradarbiavimas su „Maxima“ parodė, kad ir mažas šeimos ūkis gali puikiai tiekti produkciją didžiausiam Lietuvos prekybos tinklui.

Kai kurie ūkininkai gretai pamatė galimybes plėsti gamybą ir išaugti iki tokio dydžio, kad tapo savarankiškais „Maxima“ tinklo tiekėjais.

Gausus pasirinkimas

M. Maciulevičius pabrėžė, kad smulkieji ūkiai atėję į „Maximos“ prekybos tinklą, ėmė sparčiai plėsti asortimentą, tobulinti receptūras.

„Patys ūkininkai ir gamintojai, jausdami savo produkcijos paklausos augimą, stengiasi dar labiau – plečia asortimentą ir tobulėja. Dauguma ūkininkų savo prekes parduoda lokaliai – vietiniuose turguose ar mobiliuosiuose turgeliuose, tačiau dabar jiems atsiveria naujos rinkos, didesnės pardavimo ir žinomumo galimybės“, – pažymi M.  Maciulevičius.

„Maximos“ nuotr.

Jo teigimu, „Linkėjimų iš kaimo“ produkcijos išskirtinumas yra šviežumas. „Ūkininkų gaminamos produkcijos kelias yra labai trumpas – kiekvieną rytą patys ūkininkai atveža užsakytas prekes į „Maximą“ ir jas palieka „Linkėjimų iš kaimo“ skyreliuose. Taip mes galime tiekti net šviežią pieną, kurio galiojimo laikas itin trumpas. Pirkėjai tą vertina, todėl ūkininkų produkcija yra labai paklausi“, – sako žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė“ vadovas M. Maciulevičius.

Vien pernai Lietuvos ūkininkų ir smulkiųjų gamintojų siūlomos produkcijos pardavimai išaugo trečdaliu. Labiausiai augo rūkytų mėsos gaminių, konditerijos ir pieno produktų, saldžiosios bakalėjos (rankomis gamintų ledinukų ir kitų saldainių), konservuotos produkcijos (rauginti kopūstai ir uogienės) paklausa.

Ekologiškus ir lietuviškos kaimiškos virtuvės produktus besirenkantis pirkėjas gali visą savo pirkinių krepšelį susirinkti vien iš „Linkėjimai iš kaimo“ asortimento. Šiuo metu „Maxima“ parduotuvėse siūloma rinktis daugiau kaip iš 550 skirtingų specializuotų „Linkėjimai iš kaimo“ prekių, tarp kurių: šviežios lietuviškos daržovės, vaisiai ir uogos, šviežia mėsa ir jos gaminiai, pieno produktai, kiaušiniai, duona, kulinarijos gaminiai, sultys, aliejus, medus, įvairios sėklos, prieskoniai ir kiti maisto produktai.

Daugybė „Linkėjimai iš kaimo“ gaminių turi tautinio paveldo sertifikatus, o nemaža jų dalis – apdovanoti „AgroBalt“ medaliais, kurie laikomi lietuviškaisiais „Oskarais“ šalies ūkininkams.

„Maximos“ nuotr.

Patogu pirkėjams

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ bendradarbiauja su daugiau nei šimtu Lietuvos ūkininkų ir smulkiųjų gamintojų.

„Itin džiugina matyti, kaip nedideli šeimos ūkiai ir smulkūs gamintojai, kurie iki šiol savo produkciją pardavinėję tik lokaliai, pamažu pereina ir į didžiąją Lietuvos prekybos rinką.

Ieškome būdų, kaip padėti smulkiems lietuviškiems verslams parduoti daugiau savo pagamintos produkcijos, o pirkėjams – pasiūlyti kuo įvairesnę lietuvišką produkciją“, – sako Ernesta Dapkienė, „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

Ji pažymi, kad žmonėms, ypač didmiesčių gyventojams, yra patogu, kad vietos ūkininkų produkciją gali įsigyti ne tik turguose, bet ir bet kada – patogiu sau laiku – užsukus į šalia namų esančią „Maximos“ parduotuvę.

„Šiandienos pirkėjas yra skubantis žmogus, todėl jam yra itin aktualu, kad vienoje vietoje galėtų įsigyti mėgstamą naminį varškės sūrį, skilandį, kurį skanaudavo tik pas močiutę kaime, naminių kiaušinių ar tikros ruginės rankų darbo duonos. Taupydami pirkėjų laiką ir sutelkdami vietos ūkininkus, savo parduotuvėse, siūlome jiems platų lietuviškuose ūkiuose užaugintų ir pagamintų produktų pasirinkimą“, – pabrėžė E. Dapkienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Juozas

Vien pažiūrėjus į ajerų duonos kepaliuką galima spręsti apie jų supratimą apie gaminių kokybę. Ar matote nors vieną ajerą? O plutos apačioje tai nėra- neiškepta tinkamai duona. Bet užtat sveria daug. Ajerai paprastai dedami ant krosnies pado ir ant jų dedami suformuoti kepaliukai. Panašu, kad gavo iš kepyklos pigios duonos receptą, pridėjo skambų pavadinimą ir jau viskas... O reikėtų pasimokyti iš senųjų šeimininkių duonos kepimo. Nežinojo jos visokių dervų ir salyklų, vien iš miltų, druskos, dar kmynų iškepdavo tokią duoną, kad dabar liežuvį prarytum. Štai tokios produkcijos laukiame.

pirkejas

Toj geroves valstybeje, taip surezisuota, kad nepasitikime nei dideliais nei mazais ukininkais, nei vandens nei sulciu , nei alieju perpilstytojas. O beda ta , kad niekas neturi nei tinkamu labaratoriju , nei noro visu vadinamu uabais tikrinti.Krenta i akis pilsto vandeni ar energetinius gerimus, kazkur kaimuose , ar jie turi nors greezini, ar plauna is upelio ir darosi piniga. Pas mus iprasta jei turi stoga , gali visi ramiai dirbti , jei neturi , geriausi barai, restoranai nepatraukia tikrintoju. Lietuvoje maistas paleistas, niekas netikrina, kas kiek ko prideda kiek nusizengia EU normoms. Labiausiai pasitikime LIDL ir Lenkija. Ten maistas ivairus daug maisto produktu atvezta is Vakaru , ko nerasi Maximoje.

Plėšia neaišku už ką.

Tai gėrybės tik kainoje ,o ne produkte.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS