Menas ant kūno: populiarūs tatuiruočių stiliai | kl.lt

MENAS ANT KŪNO: POPULIARŪS TATUIRUOČIŲ STILIAI

  • 4

Tatuiruotė ne visada buvo laikoma meno dalimi, kadangi ji turėjo kitokį istorinį pagrindą. Aistra tatuiruotėms tam tikru periodu buvo ne tik kritikuojama, bet ir tapo pavojinga. Toks istorinis pagrindas davė gyvybę naujam meno ciklui, suteikė šiam kūrybiniam srautui balsą su tam tikra žinute ant kūno. Tatuiruotė tapo gyvenimo trukmės performansu, kurį jo savininkas didžiuodamasis demonstruoja.

Skirtingai nuo mums įprasto meno, tatuiruotės mene yra būties trapumo. Paveikslas gali gyventi šimtmečius, būti restauruojamas, o tatuiruotė gyvena tiek pat, kiek ir jos savininkas.

Prieš kokius ant kūno esamus piešinius žmonės sustingsta ir ką pasirenka? Kokie populiarūs stiliai išlaiko savo aktualumą jau daugelį dešimtmečių ir kas taip vilioja jų gerbėjus? Apie tai jums papasakos „Vean Tattoo“.

Biomechanika

Unikalus stilius, kuris pelningai turi ištikimų gerbėjų, yra tiesioginis įrodymas, kaip iš vieno meno atsirado kitas. 70-ųjų pabaigoje–80-ųjų pradžioje vienas šveicarų menininkas Hansas Rudis Gigeris sukūrė šedevrą, kuriuo žavimasi iki šiol. Jį režisierius Ridley Scottas pakvietė sukurti bauginančius monstrus savo filmui „Svetimas“. Personažai atrodė siaubingai gražūs, jie sukėlė baimę ir kartu pritraukė žiūrovų žvilgsnius. Toks stiprus mišinys, susidedantis iš žmogaus kūno ir robotizuotų elementų, puikiai įsiliejo į tatuiruočių meną ir tapo labai populiarus. Biomechanikos stiliaus piešiniai išsiskiria sudėtinga detalizacija, gilumu, realistiškumu, dažnai sukuriant trimatiškumo iliuziją ant odos. Biomechanika demonstruoja pasauliui, kas iš tikrųjų yra po savininko oda, ir to mums tikrai nepasakojo per anatomijos pamokas.

„Vean Tattoo“ archyvo nuotr.

Minimalizmas

Ką mes žinome apie minimalizmą? Nėra žmonių, kurie nemėgtų tatuiruočių, yra žmonių, kurie apie tai dar nesužinojo, nes nerado savo stiliaus. Minimalizmas patinka žmonėms, kurie nenori ant savo kūno matyti didelio masto darbų, sudėtingų siužetinių linijų, nenori, kad tatuiruotė kristų į akis ar būtinai turėtų gilią prasmę. Minimalizmas yra kaip skandinaviškas stilius interjere. Pašalinti viską, kas yra nereikalinga, ir atkreipti dėmesį į detales, būtent tai yra minimalizmo vizitinė kortelė. Plonos linijos, schematiškai pavaizduoti augalai, maži užrašai, įvairios figūros. Tai viskas, kas nekris į akis, bet bus beprotiškai vertinga tokios tatuiruotės savininkui.

„Vean Tattoo“ archyvo nuotr.

Realizmas

Ar žinote, kas yra aukščiausias meistriškumas ir kaip jis atrodo? Pažvelkite į tatuiruočių meistrų darbus realizmo stiliuje ir suprasite, apie ką kalbama. Kai stebuklai vyksta realiu laiku ir paveikslai atgyja ant kūnų. Šis meno žanras visada buvo vertinamas ir laikytas vienu sudėtingiausių, bet realizmas ant odos yra visiškai kitas lygis. Tatuiruočių meistras privalo turėti nemažą patirties bagažą, atidžiai žiūrėti į smulkmenas, nes realizmas reiškia subtilų, detalų darbą. Šis stilius sukurtas dideliems mastams, jis atrodo neįtikėtinai tokiose kūno dalyse kaip nugara, rankos, kojos. Būtent mastas ir menininko rankų meistriškumas daro realizmo stiliaus darbą nepamirštamą.

„Vean Tattoo“ archyvo nuotr.

„Old School“

Mūsų nepakitusi klasika, jūreivių mylimas, neištaisomas konservatorius – ne stilius, o legenda. Būtent nuo jo ir prasidėjo šiuolaikinis tatuiravimo menas. Kadangi šis stilius buvo itin populiarus tarp karinių jūreivių, buvo daromos labai paprastos tatuiruotės. „Old School“ išskirtinumas yra storos kontūrų linijos ir ryškūs vaizdai, kurie nepretenduoja į realistiškumą, bet yra šio stiliaus veidas.

„Vean Tattoo“ archyvo nuotr.

Nepriklausomai nuo to, kuris stilius jums artimesnis, „Vean tattoo“ garantuoja, kad rasite sau tinkamą meistrą.

GALERIJA

  • Menas ant kūno: populiarūs tatuiruočių stiliai
  • Menas ant kūno: populiarūs tatuiruočių stiliai
  • Menas ant kūno: populiarūs tatuiruočių stiliai
  • Menas ant kūno: populiarūs tatuiruočių stiliai
„Vean Tattoo“ archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Baisu, \\\\\.../////

kuo tuštesnė makaulė tuo didesnė taturuotė.___Anksčiau taip vergus ženklino,prigijo ir pas kalinius,o čia.___Tokias reklamas turėtų drausti,nes durnių atsiranda.

Kuo daugiau

Ant kūno tatuirovkų, tuo mažiau smegenų rutuly ant pečių, o jeigu tai ,,menas” - reikalinga paroda - pakabinti eksponatus salėje ir norintieji pasigrožės

Baisu

..................
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS