Naujoji Veterinarijos tarnybos vadovė: artimiausias tikslas – reformos įgyvendinimas | kl.lt

NAUJOJI VETERINARIJOS TARNYBOS VADOVĖ: ARTIMIAUSIAS TIKSLAS – REFORMOS ĮGYVENDINIMAS

Trečiadienį paskirta Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovė Audronė Mikalauskienė sako, kad artimiausias jos tikslas – tarnybos reformos įgyvendinimas.

„Karjerą tarnyboje esu pradėjusi nuo eilinio specialisto, tik ką baigusi studijas, todėl tarnybą gerai žinau iš vidaus, pažįstu jos žmones ir tikrai matau, kad pokytis tarnybai yra reikalingas“, – Vyriausybės posėdyje sakė A. Mikalauskienė, Vyriausybei paskyrus ją vadovauti įstaigai penkerius metus.

„Artimiausi mano tikslai – tarnybos reformos įgyvendinimas. Tikiu, kad reforma tikrai prisidės prie tarnybos efektyvesnės, skaidresnės, teisingesnės veiklos“, – kalbėjo ji.

Pasak A. Mikalauskienės, taip pat būtina peržiūrėti ir tobulinti veiklos procesus, juos skaitmenizuoti, kad būtų efektyviau išnaudojami valstybės tarnybos resursai, būtų teikiamos efektyvesnės paslaugos.

„Vienas iš mano prioritetų yra darbuotojų ugdymas, kas, manau, irgi svarbu, kad tarnyba būtų stipri ir atspari aplinkos veiksniams. Nepaisant visų sunkumų, kurie manęs laukia, tikiu, kad kelionė su tarnyba bus turininga ir įdomi kartu“, – sakė naujoji įstaigos vadovė.

Siekiant pertvarkyti „tolerantišką korupcijai“ Maisto ir veterinarijos tarnybą, Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) ketina beveik perpus sumažinti regioninių padalinių skaičių bei vadovo pavaduotojų.

Ministerijos teigimu, nuo 2024 metų vasario vidurio vietoje dešimties regioninių padalinių liks šeši, nuo keturių iki dviejų sumažės vadovo pavaduotojų, taip pat numatoma apjungti dešimt dabar esančių pasienio punktų iki trijų.

Vietoje keturių direktoriaus pavaduotojų liktų du, viena pareigybė būtų naikinama, o vietoje kito pavaduotojo būtų kancleris.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

kokia opapapa

Panašu kad pagal karjerą ir įvairių mokslų sritis pati direktorė labai neapsiprendusi asmenybė, pliusas tai pirma moteris VMVT istorijoje šiose pareigose...bet pats kolektyvas tai toks kad 2/3 reiktų keisti...

jo

kiekvienas durnius gali daryt reforma!!!

Kiniečių išmintis

Neduok dieve gyventi permainų laikotarpiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS