Netikėtai mirė „Šiaulių energijos“ vadovas V. Pavlavičius | kl.lt

NETIKĖTAI MIRĖ „ŠIAULIŲ ENERGIJOS“ VADOVAS V. PAVLAVIČIUS

  • 9

Ketvirtadienį netikėtai mirė bendrovės „Šiaulių energija“ generalinis direktorius Virgilijus Pavlavičius.

Kaip pranešė Šiaulių savivaldybė, daug metų vadovaujančias pareigas ėjęs 58-erių V. Pavlavičius buvo atsidavęs savo darbui, atsakingai žiūrėjo į užimamas pareigas, pasak kolegų, nuoširdžiai rūpinosi savo didele komanda bei buvo pavyzdžiu kiekvienam darbuotojui.

Kaip skelbiama, „Šiaulių energija“ buvo pirmoji ir vienintelė V. Pavlavičiaus darbovietė, jo abu tėvai taip pat buvo šios bendrovės darbuotojais. V. Pavlavičius 1985–1987 m., dar studijuodamas Kauno politechnikos institute (dabar Kauno technologijų universitetas), pradėjo dirbti Šiaulių šilumos tinkluose elektrošaltkalviu. Baigęs studijas, įvairiuose padaliniuose ėjo inžinieriaus pareigas. Nuo 1994 m. buvo Gamybos-technikos skyriaus viršininko pavaduotoju, vėliau, viršininku. Nuo 2002 m. ėjo  „Šiaulių energijos“ technikos direktoriaus pareigas, 2019 m. tapo „Šiaulių energijos“ generaliniu direktoriumi.

„Tarp svarbiausių V. Pavlavičiaus darbų – sėkmingai įgyvendintas didžiausias bendrovės istorijoje Šiaulių biokuro termofikacinės elektrinės projektas. Taip pat ir kiti biokuro katilinių projektai, kurie leido reikšmingai padidinti atsinaujinančių išteklių dalį šilumos gamyboje. V. Pavlavičiaus vadovavimo metais įgyvendinti šilumos tiekimo tinklų atnaujinimo projektai, kuriems maksimaliai pritrauktos Europos struktūrinių fondų paramos lėšos, taip užtikrintas patikimas šilumos gamybos ir tiekimo procesas Šiaulių miesto ir rajono vartotojams“, – pranešė savivaldybė.

Apdovanojimai:

2003 m. – Ūkio ministro padėka;

2008 m. – Seimo pirmininko padėka;

2009 m. – apdovanojimas Lietuvos Energetikų garbės ženklu;

2011 m. – Pasaulio energetikos tarybos Lietuvos komiteto pirmininko padėka;

2012 m. – „Šiaulių energijos“ valdybos pirmininko padėka;

2013 m. – Energetikos ministro padėka ir Lietuvos Pramonininkų konfederacijos prezidento suteiktas Profesijos Riterio ženklas;

2014 m. – Ministro pirmininko padėka;

2015 m. – Europos parlamento nario Valentino Mazuronio padėka;

2016 m. – Šiaulių miesto savivaldybės mero Artūro Visocko padėka.

2021 m. – Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų Bronzos (III laipsnio) darbo žvaigždė „Už nuopelnus Lietuvos gerovei“.

Atsisveikinimas su V. Pavlavičiumi:

Rugpjūčio 19 d. nuo 10 val. „Tylos namuose“ (Žemaitės g. 2B, Šiauliai).

Rugpjūčio 20 d. 8 val. šv. Mišios vyks Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedroje (Aušros tak. 3, Šiauliai).

Rugpjūčio 20 d. 13 val.  išlydėjimas iš „Tylos namų“ į Donelaičio kapines.

Artimieji prašo maldos ir balto gėlės žiedo.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

tik GEREJA !!! vagys krenta kaip lapai !

Rūtenis

O aš jau žinau kas į jo(amžinąatilsį) vietą gali būti pasodintas su Šiaulių visagalio bei visatinio- Artūro, pagalba, na pažiūrėsime, nes suklysti su spėjimu neturėčiau, taip kaip ištikimų pakalikų jam visados reikėjo ir reikės.

>>>skiep \\\\\.../////

>Vagis,vagį palaiko.___Užuojauta apmulkintiems.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS