Oro grupė IAG balandžio–gegužės mėnesiais sumažins skrydžių pajėgumus | kl.lt

ORO GRUPĖ IAG BALANDŽIO–GEGUŽĖS MĖNESIAIS SUMAŽINS SKRYDŽIŲ PAJĖGUMUS

  • 0

Aviacijos grupė IAG, kuriai priklauso, be kita ko, oro bendrovės „British Airways“ ir Ispanijos „Iberia“, pirmadienį paskelbė, jog grupės skrydžių pajėgumai dėl koronaviruso protrūkio balandžio ir gegužės mėnesiais bus sumažinti 75 procentais.

„Grupė planuoja skrydžių pajėgumus [pagal keleivių vietų vienam kilometrui pasiūlą] balandžio ir gegužės mėnesiais, palyginti su tuo pat laikotarpiu pernai, sumažinti mažiausiai 75 proc.“, – pažymima IAG paskelbtame pranešime.

Prancūzijos oro vežėja „Air France“ pirmadienį taip pat pareiškė, jog dėl koronaviruso protrūkio savo skrydžių pajėgumus per kitus du mėnesius sumažins 70–90 procentų.

Pajėgumai bus sumažinti „70–90 proc.“, paskelbė Prancūzijos bendrovė ir pridūrė, kad jos finansiniai rezultatai dėl to bus gerokai prastesni negu prognozuota anksčiau.

Tuo tarpu Didžiosios Britanijos pigių skrydžių įmonė „easyJet“ pareiškė, jog dėl COVID-19 jai gali tekti nutupdyti „daugumą“ savo lėktuvų.

Bendrovė taip pat įspėjo, jog nėra garantijų, kad Europos oro bendrovės išliks, jeigu kelionės oro transportu bus sutrikusios ilgą laiką.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS