Paaiškėjo Metų renovacijos projekto laimėtojai | kl.lt

PAAIŠKĖJO METŲ RENOVACIJOS PROJEKTO LAIMĖTOJAI

  • 3

Kovo 13–balandžio 8 d. vyko Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) inicijuoti Metų renovacijos projekto rinkimai. Šįmet juose dalyvavo net penkiolika daugiabučių iš visos Lietuvos, o trys iš jų buvo išrinkti geriausiais pavyzdžiais: du daugiabučiai iš Klaipėdos – Vingio g. 35, Veterinarijos g. 29 ir daugiabutis iš Telšių, Vilniaus g. 24.

Namas nusidažė Klaipėdos spalvomis

Klaipėdoje, Vingio g. 35, daugiabučio butų savininkai džiaugiasi patogiu, gražiu ir žymiai energiškai efektyvesniu daugiabučiu, kuris traukia akį.

Klaipėdoje daugiabučių namų renovaciją administruojančios įmonės direktorė Rasa Rimaitė skatina Lietuvos gyventojus nedvejoti ir prisijungti prie daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programos.

„Tai programa, kurią remia valstybė. Tiek pati programa, tiek projektai ir rangos darbai yra tikrinami atsakingų institucijų, projektas yra nuolat prižiūrimas – statybos darbus tikrina statybos inspekcija, o visą procesą administruoja APVA specialistai. Svarbu nepamiršti, kad iš pradžių gąsdinančias dideles kainas kompensuoja nedidelės išlaidos už šildymą, pakilusi būsto vertė, pasikeitusi aplinka ir gyvenimo komfortas“, – sako abiejų Klaipėdos Metų renovacijos rinkimus laimėjusių daugiabučių renovaciją administravusios įmonės direktorė.

Po renovacijos itin pasikeitė daugiabučio išorė – jo sienos buvo nudažytos Klaipėdai būdingomis spalvomis, įrengti vienodi balkonai. Nors po atnaujinimo namas atrodo lyg naujai pastatytas, išlaidos nebuvo labai didelės, nes gyventojai rinkosi nebrangias, tačiau ilgaamžes medžiagas. Gyventojai jau spėjo įvertinti pagerėjusią gyvenimo kokybę.

Renovacija pakeitė daugiabučio veidą

Kitas laimėtojas – taip pat daugiabutis iš Klaipėdos, esantis Veterinarijos g. 29. Daugiabučio gyventojai noriai prisijungė prie programos, nes norėjo gyventi taupiai, komfortiškai ir gražiai.

Po renovacijos daugiabučiui pavyko pasiekti C energinio efektyvumo klasę, todėl sparčiai augančios šildymo sąskaitos gyventojų nebegąsdina. Namas tapo šiuolaikiškas, transformavus daugiabučių balkonus, į butus patenka daugiau šviesos, išaugo ir nekilnojamojo turto vertė.

Šis projektas – kruopštaus projektuotojų, administratoriaus ir, žinoma, gyventojų darbo rezultatas.

Išsiskyrė ir daugiabutis Telšiuose

Daugiabučio Telšiuose, Vilniaus g. 24, gyventojai nebuvo itin susidomėję renovacija, visgi, pakalbėję su specialistais, pakeitė nuomonę ir dabar gali džiaugtis modernizacijos pranašumais.

„Renovavus daugiabutį pasiekiama visai kita gyvenimo kokybė – graži ir tvarkinga aplinka, mažiau išlaidų komunaliniams mokesčiams. Tai darosi vis svarbiau kainoms už šildymą nuolat augant. Kuo toliau, tuo rečiau gyventojus tenka įkalbėti modernizuoti daugiabutį – daugelis jų puikiai susipažinę su renovacijos nauda ir patys supranta, kad, siekiant patogesnio gyvenimo, tai būtina. Renovuotų daugiabučių gyventojai džiaugiasi ir dėkoja“, – teigia Gintautas Mockus, bendrijos pirmininkas.

Namo atnaujinimo metu buvo įdiegtas platus spektras energinį efektyvumą didinančių priemonių, o viena iš gyventojus labiausiai džiuginančių – individualios sunaudotos šilumos apskaita, dėl kurios gyventojai moka už tiek energijos, kiek sunaudoja. Pagaliau butų savininkai gali džiaugtis komfortiška temperatūra.

Prieš renovaciją daugiabučio energinio efektyvumo klasė buvo E, o po jos – B, gyventojai dabar už šildymą moka perpus pigiau. Pasikeitė ir gyvenimo kokybė, pakilo butų vertė.

Nuo 2013 m., kai į daugiabučių renovacijos procesus įsitraukė šalies savivaldybės, buvo atnaujinta 3 119 daugiabučių, per 1 200 jų šiuo metu yra modernizuojami. Daugiau informacijos apie Daugiabučių atnaujinimo (modernizavimo) programą galite rasti: www.betalt.lt arba tel. 8 614 99 699.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

OGI,

MAUSTYMO REKLAMA - DAUGIABUČIŲ NAMŲ GYVENTOJAMS!

Ernestas.

Lietuvos Respublikos, lietuvių, melas. Žinoma, jokių projektų dėl infrastruktūros tik korupcinės strateginės firmos, karo kurstymas, propoganda. Maištavimas, sukilimo perversmo darymas, boikotavimas, agitavimas, visuomėnės kurstymas. Lietuvos Respublikos teisėsauga Kaunas vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Všį Ernmar Respublika.

vika

Po keletos metu reiks plauti namo sienas ,nes prades zaliuoti .Kadangi architektai nesugeba padaryti projekta ,kad nebutu tokiu nesklandumu ,tai po to ir kyla problemos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS