Papildomos „Maxima“ naudos vaikus auginantiems darbuotojams: nuo stipendijų iki nemokamų stovyklų | kl.lt

PAPILDOMOS „MAXIMA“ NAUDOS VAIKUS AUGINANTIEMS DARBUOTOJAMS: NUO STIPENDIJŲ IKI NEMOKAMŲ STOVYKLŲ

  • 9

Dirbantiems tėvams kasdien tenka susidoroti su atsakomybėmis tiek asmeniniame, tiek profesiniame gyvenime. Derinant darbą ir karjerą itin svarbu jausti palaikymą iš aplinkos, o ypač – darbdavio. Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ investuoja į darbuotojų šeimų gerovę ir įvairioms papildomoms naudoms vaikus auginantiems darbuotojams per metus skiria beveik ketvirtį milijono eurų.

„Vaikų auginimas netrukdo sėkmingos karjeros kūrimui. Tai yra įrodęs ne vienas mūsų komandos narys. Matome, kad už savo vaikų ugdymą atsakingiems tėvams netrūksta nei entuziazmo, nei kompetencijų aktyviai įsitraukti į profesinę veiklą ir svariai prisidėti prie bendrovės augimo“, – sakė daugiausiai darbuotojų Lietuvoje turinčio prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Pasak jos, atsakingo darbdavio užduotis – palengvinti dirbančių tėvų buitį, o tam nėra vieno stebuklingo sprendimo. Dėl to „Maxima“ rūpinasi ne tik darbuotojų fizine, emocine, socialine bei finansine gerove, bet nepamiršta ir jų šeimos narių. „Juk pasamdžius darbuotoją ne tik jis, bet ir visi jo šeimos nariai tampa mūsų plataus kolektyvo dalimi“, – sakė E. Dapkienė.

„Maxima“ rūpinasi ne tik darbuotojų fizine, emocine, socialine bei finansine gerove, bet nepamiršta ir jų šeimos narių.

Kad darbdavio dėmesys darbuotojų šeimai yra itin aktualu, rodo ir tyrimai. „Willis Towers Watson“ 2019-2020 m. atlikta globali apklausa atskleidė, kad Europos darbuotojams su šeima susiję priedai ir privilegijos darbe yra beveik tiek pat svarbu, kaip ir finansinės paskatos. Paklausti, kokios darbdavio suteikiamos naudos jiems yra svarbiausios, finansines paminėjo 48 proc. apklaustųjų, susijusias su šeima – 47 proc.

„Girdime savo komandos narių poreikius, dėl to siūlome ne tik tradicines naudas, tokias kaip kalėdinės dovanos, bet suteikiame ir išskirtinių galimybių – pavyzdžiui, gauti stipendijas už mokslo pasiekimus ar dalyvauti vasaros stovyklose. Per pastaruosius metus tam jau skyrėme 225 tūkst. eurų ir siekiame, kad šios lėšos vaikus auginantiems tėvams padėtų ne tik finansiškai, bet ir leistų lengviau suderinti darbą su asmeniniu gyvenimu“, – pažymėjo E. Dapkienė.

Palaikymas – nuo pat vaiko gimimo

Prekybos tinklo „Maxima“ kolektyvinėje darbo sutartyje yra numatytas itin platus socialinių naudų paketas: suteikiamos papildomos trijų dienų apmokamos atostogos vestuvių proga, papildomas sveikatos draudimas, psichologinė pagalba, pagalba gaisro ar kitų stichinių nelaimių atveju ir kt.

Šios naudos skirtos ne tik darbuotojų, bet ir jų šeimų gerovei. Darbdavio dėmesio „Maximoje“ dirbantys tėvai sulaukia jau nuo pirmųjų atžalų dienų – šeimoje gimus vaikui, jiems skiriama 200 eurų išmoka.

„Rūpestis naujais tėvais neapsiriboja tik vienkartine išmoka. – pabrėžia E. Dapkienė. – Tai visas kompleksas veiksmų, kuriais siekiame užtikrinti kuo sklandesnį tėvystės ir karjeros derinimą: į tai įeina ir pagalba sugrįžtant į darbo rinką po vaiko priežiūros atostogų, lankstus darbo grafikas, draugiška šeimai organizacijos darbo kultūra, sąžiningas atlygis bei priedai už darbo pasiekimus.“

Žinoma, nepamirštamos ir ypatingos progos. „Artėjanti rugsėjo 1-oji reiškia ir šventę vaikams, ir papildomus pasiruošimo darbus tėvams. Tad siekiame atliepti abiejų poreikius: būsimus pirmokus sveikiname dovanėlėmis, o daugiavaikėms šeimoms išdalijame korteles kanceliarinėms prekėms įsigyti“, – sakė E. Dapkienė.

Vien pernai daugiavaikėms „Maxima“ darbuotojų šeimoms dovanų kortelių kanceliarinėms prekės įsigyti buvo įteikta už daugiau nei 12 tūkst. eurų.

Gabūs vaikai skatinami stipendijomis, vyksta į stovyklą

E. Dapkienė tvirtino, kad pagalba vaikus auginantiems darbuotojams yra svarbi ne tik šeimos finansams, bet gali būti ir naudinga papildoma priemonė vaiko ugdymo procese. Pavyzdžiui, „Maxima“ skiria stipendijas geriausiai besimokantiems darbuotojų vaikams, tad šie patys gali pajusti, kad jų pastangos yra vertinamos.

„Daugelį metų nuosekliai puoselėjame labai svarbią socialinių projektų kryptį – vaikų ir jaunimo švietimą. Turime ne tik nacionalinę moksleivių skatinimo programą „Lietuvos Maximalistai“, bet ir specialų paskatinimą pažangiems mūsų darbuotojų vaikams. Visi jie, kurie semestrus ar trimestrus baigia devintukais ir dešimtukais, gauna „Maximos“ stipendiją. Džiaugiamės, kad tokių vaikų mūsų darbuotojų šeimose netrūksta – vien praėjusiais metais šioms stipendijoms skyrėme beveik 20 tūkst. eurų“, – pasakojo E. Dapkienė.

Stipendijos geriausiai besimokantiems vaikams skiriamos visais mokslo metais – 10 mėnesių per metus. Be to, jie sulaukia ir specialių nuolaidų kanceliarinėms prekėms bei knygoms įsigyti.

Artėjanti rugsėjo 1-oji reiškia ir šventę vaikams, ir papildomus pasiruošimo darbus tėvams. Tad siekiame atliepti abiejų poreikius: būsimus pirmokus sveikiname dovanėlėmis, o daugiavaikėms šeimoms išdalijame korteles kanceliarinėms prekėms įsigyti.

Pažangiausi „Maximos“ darbuotojų vaikai nebūna pamiršti ir vasarą – jiems yra dovanojama vasaros stovykla. Šiemet daugiau nei pusšimtis vaikų išvyko į stovyklą Kauno rajone, Sadauskų sodyboje, kur jie be tradicinių užsiėmimų gilinosi ir į tvarumo bei politinio raštingumo temas.

Parama – ir džiugiomis, ir sunkiomis akimirkomis

Išskirtines naudas „Maximos“ darbuotojų šeimoms lydi ir tradicinės, tačiau suteikiančios ne ką mažiau džiaugsmo – pavyzdžiui, dovanos vaikams Kalėdų ir Velykų proga. Daugiavaikės arba atžalą su negalia auginančios šeimos taip pat prieš didžiąsias metų šventes sulaukia ir 70 eurų vertės dovanų kortelių, kad pasiruošimas joms būtų lengvesnis.

Svarbu ne tik džiaugtis kartu su darbuotojais, bet ir laiku ištiesti jiems pagalbos ranką susidūrus su iššūkiais, įsitikinusi E. Dapkienė. Todėl „Maximos“ darbuotojams, kurie augina neįgalius vaikus iki 18 m., kasmet skiriamos 100 eurų vaistinės dovanų kortelės. Be to, jeigu darbuotojo šeimos nariui yra nustatinėjamas specialusis nuolatinės slaugos ar specialusis priežiūros poreikis, gali būti suteikiamos papildomos iki 30 kalendorinių dienų apmokamos atostogos.

„Rūpindamiesi darbo aplinkos kokybe, didelį dėmesį skiriame ir psichologinei sveikatai puoselėti. Prasidėjus pandemijai, kartu su papildomu sveikatos draudimu darbuotojams pradėjome siūlyti nemokamas anonimines psichologo konsultacijas. Šią galimybę suteikėme ir darbuotojų šeimos nariams – taip dar kartą primename, kad mums svarbu ne tik pačių darbuotojų, bet ir jų artimųjų gerovė“, – sakė „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė E. Dapkienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

mokekit orias algas patys nusipirks

dalina kaip ismalda,darbuotoju vietoje neimciau tikras pazeminimas.

Jeigu pas jus taip gerai tai klausymas

kodel MASISKAI bega darbuotojai? regioninis vizituodamas net nepaklausia darbuotoju kaip sekasi,ar darbe viskas gerai?stai toks jusu poziuris i darbuotojus.

Rūpinasi gerove?))

Maximoje nemačiau nei vieno laimingo darbuotojo.Visi dirbantys neša dienos darbų naštą už kelis darbuotojus,aukodami save už darbą ką gauna algą ar pašalpą?Neužtenka gražių kalbų ir lozungų,atsigręžkite į žmogų-darbuotoją.Priminsiu geri darbai daromi tyliai nesireklamuojant.Sveikatos darbuotojams ,kantrybės ir ištvermės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS