Pasišlykštėjo kruvinu „Swedbank“ bankomatu: rimtas kriminalas ar nelaimingas atsitikimas? | kl.lt

PASIŠLYKŠTĖJO KRUVINU „SWEDBANK“ BANKOMATU: RIMTAS KRIMINALAS AR NELAIMINGAS ATSITIKIMAS?

  • 8

Vilniuje, Šiaurės miestelyje pastatytas „Swedbank“ bankomatas sukėlė pasipiktinimų, mat jis visas kruvinas. Žmonės ne tik pasišlykštėjo kruvinais mygtukais, bet taip pat ir svarstė, ar nebuvo kokios nors kriminalinio įvykio, kurio metu galimai prievarta kažkas išėmė pinigus.

Gluminantis vaizdas

Socialiniuose tinkluose pradėjo plisti informacija apie „Swedbank“ bankomatą, esantį ties „Hyper Rimi“ Šiaurės miestelyje. Bankomatas visas kruvinas, klientai juo negali normaliai pasinaudoti.

„Kai bandai išsiimti pinigų ir supranti, kad kažkam tai buvo ekstremali operacija. Šis „Swedbank“ išorinis bankomatas yra prie didžiosios „Hyper Rimi“ Šiaurės miestelyje. Įdomu, kam priklauso juo rūpintis? Valyti, dezinfekuoti ir užtikrinti, kad klientui bus bent jau ne šlykštu atlikti būtinas procedūras“, – klausė nuotraukomis pasidalijusi vilnietė.

Moteris tikino, kad kraujas ant mygtukų neatrodo šviežias, jį jau klientai matė ir penktadienį. Neatmetama, jog toks kruvinas bankomatas stūkso jau kelias dienas. Kaip teigė įrašo autorė, kraujas jau prikepęs. Kraujo lašų matėsi ne tik ant bankomato mygtukų, bet ir ant žemės šalia jo.

„Radus suteptą bankomatą, net nepagalvojau, kad čia gali būti susiję su kriminalu. Gal žmogui nuo karščio tiesiog paleido kraują, o gal ir ne. Policijai dėl sutepto bankomato nepranešiau“, – dėstė „Swedbank“ klientė.

Ragina pranešti pareigūnams

Įkėlus kruvino bankomato nuotraukas į socialinis tinklus, šia naujiena internautai pradėjo sparčiai dalytis ir komentuoti. Žmonės ragino apie tai pranešti policijos pareigūnams, jie taip pat svarstė, ar buvo peržiūrėtos bankomate įtaisytos vaizdo kameros ir nelaimėlis surastas.

„Policijai neskambinot? Turėtų bent peržiūrėt banko vaizdo kameros įrašus. Kraujo balą prie bankomato pamačius apie higieną mažiausiai galvočiau. Galvočiau apie kriminalą ir ar tam žmogui, kuris išsiėmė pinigus, dabar viskas gerai“, – nurodė Aušra.

Kraujo balą prie bankomato pamačius apie higieną mažiausiai galvočiau. Galvočiau apie kriminalą ir ar tam žmogui, kuris išsiėmė pinigus, dabar viskas gerai.

„Prikept kraujas per karščius per valandą gali. Jeigu tas žmogus tiek kraujuodamas ėjo pinigų išsiimt, o ne į vaistinę ar ligoninę, jam akivaizdžiai buvo ne pyragai. Jeigu kraujas dar nenuvalytas, vadinasi įvykis ne senas, juk bankomatas ne pasaulio šiknoje stovi, kad kraujo balos savaitę telkšotų nevalytos. Tai jei čia šio ryto jūsų nuotykis, dar paskambinkite ir praneškite pareigūnams. Vaizdo kamerų įrašus peržiūrėti galima bet kada“, – toliau savo pozicijos laikėsi internautė.

Kiti taip pat laikėsi nuomonės, jog žmogus galėjo būti sumuštas ir iš jo kažkas prievarta išviliojo pinigus.

Dar kiti žmonės teigė, kad bankomatas ne šiaip vienu kraujo lašu išteptas, o visas kruvinas, tai esą rodo, kad nelaimėliui kraujas iš tiesų smarkiai bėgo, tad tai labiau primena kriminalinį įvykį, o ne šiaip buitinę nelaimę, kai iš nosies paleidžia kraują.

Kas turėtų pasirūpinti švara?

Dar kiti komentatoriai svarstė, kam priklauso bankomatus valyti. Vieni tikino, kad jų švara turėtų pasirūpinti prekybos centrai, kiti – kad pats „Swedbank“ turėtų prižiūrėti savo inventorių.

„Bankomato priežiūra turėtų pasirūpinti aptarnaujanti įmonė. Apie įvykį taip pat reikėtų pranešti policijai arba bent jau fizinei parduotuvės apsaugai, taip pat reikia informuoti banką nurodytais kontaktais“, – teigė Loreta.

Portalas kauno.diena.lt klausimus dėl galimo įvykio uždavė policijai. Pasak Policijos departamento atstovo Ramūno Matonio, informacijos apie kriminalinį įvykį policija nėra gavusi.

Banko komentaras

„Swedbank“ atstovų teigimu, apie šį atvejį informacija juos jau pasiekė, bankomato švara jau pasirūpinta.

Suprantame higienos klausimo svarbą ypatingai tokiu metu. Kiek žinau, bankomatai jūsų minimame prekybos centre buvo sutvarkyti dar vakar, papildomai už bankomatų tvarkymą atsakingi žmonės jį tvarkė ir šiandien.

Apskritai bankomatai ir banko padaliniuose esantys paviršiai yra valomi reguliariai, kad būtų užtikrinti visi higienos reikalavimai.

Dėl galimo kriminalinio įvykio aplinkybių šiuo metu jokios informacijos neturime“, – atsiųstame komentare rašė banko atstovas.

GALERIJA

  • Pasišlykštėjo kruvinu „Swedbank“ bankomatu: rimtas kriminalas ar nelaimingas atsitikimas?
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Privalo

Policija peržiūrėti tų dienų įrašus, jie tam ir yra, kad rūpintųsi mūsų saugumu- uzkardomosios priemonės

pin

tubūt pin kodą išmušinėjo iš kažko

Klausimas

O juos aplamai ar kas valo? Čia ligų daugykla
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS