„Paysera“ planuoja prašyti banko licencijos | kl.lt

„PAYSERA“ PLANUOJA PRAŠYTI BANKO LICENCIJOS

  • 0

„Paysera“ įmonių grupės akcininkas Kostas Noreika teigė, kad po vertybinių popierių išplatinimo „Paysera“ planuoja prašyti per Lietuvos banką gauti banko licenciją iš Europos Centrinio Banko, o ją gavus būtų steigiama atskira įmonė.

„Norime užmegzti santykius su užsienio bankais, ko negalime daryti be banko licencijos. (...) Tai nebus dabartinės mūsų įmonės konvertavimas į banką, nes negalėtume daryti tokių staigių pervedimų kaip dabar“, - teigė K. Noreika.

Bendrovė ir vertybinių popierių platinimo platforma „Desico“ jau yra pasirašiusios bendradarbiavimo sutartį, kuria remiantis fiziniai asmenys galės įsigyti „Payseros“ vertybinius popierius, susietus su įmonės rezultatais ateityje.

Bendrovės „Paysera“ generalinis direktorius Vytenis Morkūnas teigė, kad geresnių metų įmonei dar nėra buvę - mokėjimų sistemos pelnas 2018 m. siekė beveik 2 mln. eurų.

„Pernai buvo mūsų geriausi metai per visą „Payseros“ istoriją, (...) tikimės, kad taip bus toliau“, - sakė V. Morkūnas.

Pernai įmonės apyvarta siekė 3,9 mln. eurų, pajamos - 9,5 mln. eurų, o pelnas - 1,9 mln. eurų. Pagrindinės įmonės pajamos pernai susidarė iš įmokų surinkimo (50 proc.) bei valiutos konvertavimo (40 proc.).

Per 2018 m. „Paysera“ sistemą į kitus bankus iš viso atlikta 1,8 mln. mokėjimų, tai yra 12,5 proc. daugiau nei pernai. Pervedimai atlikti 30 skirtingų valiutų. Atliktų pervedimų suma taip pat augo - nuo 3 iki 3,9 mlrd. eurų (30 proc.). Didėjo ir klientų laikomų pinigų suma - ji nuo kiek daugiau nei 80 mln. eurų kilo iki daugiau nei 114 mln. eurų.

2018 m. gruodį per mėnesį prie bendrovės prisijungė 42 tūkst. naujų klientų.

Ateityje įmonė ir toliau laikysis išsikeltos veiklos krypties - plėstis užsienio rinkose. Elektroninių mokėjimų sistema „Paysera“ vasarį pradėjo veiklą Estijoje, taip galutinai įsitvirtindama visose Baltijos šalyse.

„Paysera LT“ yra pirmoji licencijuota elektroninių pinigų įstaiga Lietuvoje, viena iš didžiausių fintech įmonių Lietuvoje, veikianti 14 metų. „Paysera“ paslaugomis naudojasi klientai iš daugiau kaip 180 šalių, įmonė aptarnauja daugiau nei 350 tūkst. privačių klientų. Šiuo metu „Paysera LT“ vykdo plėtrą į užsienio šalis franšizės modelio pagalba - veikla aktyviai vykdoma Latvijoje, Bulgarijoje, Estijoje. Šiuo metu bendrovėje dirba 152 darbuotojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS