Pigiausių maisto prekių krepšelis: kainos krenta šeštą mėnesį iš eilės | kl.lt

PIGIAUSIŲ MAISTO PREKIŲ KREPŠELIS: KAINOS KRENTA ŠEŠTĄ MĖNESĮ IŠ EILĖS

  • 1

Spalis atėjo su augančia pandemijos banga, vėl paskatindamas lėtinti gyvenimo tempą. Pavasarinio šuolio metu maisto grandinės dalyviai pasinaudojo situacija „šiek tiek“ pakeldami kainas, o ką matome dabar?

2020 m. spalio Pricer.LT fiksuojamo vidutinio pigiausių maisto produktų krepšelio kainų analizė rodo, kad pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis Lietuvos parduotuvėse krenta šeštą mėnesį iš eilės ir palyginus su 2020 m. rugsėju sumažėjo -1,08 Eur (-2 proc.), ir buvo tik 0.01 Eur brangesnis nei praeitų metų spalio mėnesį. Iki mažiausių žemumų, kurias stebėjome 2018 m. gruodį (50,47 Eur), dar trūksta -4,18 Eur (-7,7 proc.).

2020 m. spalio pigiausių maisto prekių krepšelio kainų reitingas

Sumažinęs krepšelio kainą 0,20 Eur, tinklu su pigiausiu krepšeliu toliau lieka „Maxima“. „Rimi“, sumažinęs kainas -2,04 Eur, šoka į antrą pigiausių prekių krepšelio vietą. „Lidl“, padidinęs kainą +0,02 Eur, lieka trečioje vietoje. „Norfa“ didina krepšelio kainą +0,22 Eur ir atsistoja į ketvirtą vietą. „Iki“ didina kainas +0,54 Eur ir atsistoja penktoje vietoje.

„E. Rimi“ -3,17 Eur mažina kainą ir išlaiko šeštą vietą, „Barbora“, nors ir mažina krepšelio kainą 2,89 Eur, lieka paskutinėje, septintoje vietoje.

Populiarių ir gerai žinomų produktų vidutinio krepšelio kainų spalio mėnesio analizė rodo, kad lyginant su 2020 m. rugsėju, kainos kyla +1,82 Eur (4,7 proc.), 2020 m. spalio žinomų produktų vidutinio krepšelio kaina buvo +2,26 Eur (5,9 proc.) didesnė už 2019 m. spalio krepšelį.

2020 m. spalio žinomų prekių ženklų krepšelio kainų reitingas

Reitinge pigiausiu tinklu tampa „Norfa“, krepšelio kainą sumažinęs -0,99 Eur. „Barbora“ didina kainas +2,52 Eur ir krenta į antrą vietą, kur atsiranda ir „Rimi“, didindamas kainas +1,22 Eur. „Maxima“ padidina krepšelio kainą +0,62 Eur ir atsistoja į trečią vietą, palikdama „e. Rimi“ penktoje vietoje su -0,37 Eur sumažinta kaina. „Iki“ labiausiai didina krepšelio kainą +7,93 Eur ir krenta į paskutinę, šeštą vietą.

Matyti, kad tinklai jaučia pirkėjo jautrumą kainoms, todėl pigiausių prekių krepšelio kaina mažėja. Tačiau populiariausių prekių krepšelio produktų kainas kelia dauguma tinklų – matyt tam, kad prieš šventes pasiūlytų pirkėjams daugiau akcijų.

Prekės

Iš stebimų 52 prekių kainų brango 24 prekės, pigo 24 prekės. Brangimo lyderiai – arbata, aliejus.

Iš viso reikšmingai (10 proc. ir daugiau) brangsta 10 prekių iš 52 stebimų.

Labiausiai, 10 proc. ir daugiau, pigusios prekės, lyginant su praeitų metų spaliu, yra 5. Labiausiai pigo bulvės, pienas, šokoladas.

Portalas www.pricer.lt kainas užfiksavo spalio 24 d. Lietuvos prekybos centruose „Maxima“, „Iki“, „Norfa“, „Rimi“, „Lidl“, Lietuvos internetinėse parduotuvėse „Barbora“ ir „Rimi.lt“, Latvijos e. parduotuvėje „Barbora.lv“ bei Lenkijos e. parduotuvėje „Auchandirect.pl“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rimas

:))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS