PZU: dalies verslo pardavimas prasidėjo | kl.lt

PZU: DALIES VERSLO PARDAVIMAS PRASIDĖJO

  • 0

Lenkijos draudimo bendrovė "PZU SA" pradėjo vykdyti Lietuvos konkurencijos tarybai duotus įsipareigojimus. Verslo naujienų portalo eVersus.lt duomenimis, antrą gruodžio savaitę bendrovės finansinis patarėjas "Deloitte" pradėjo pardavinėti bendrovės kasko ir turto draudimo verslą.

Per kiek laiko tai turi būti padaryta, neatskleidžiama, tačiau rinkoje neatmetama galimybė, kad nustatytas laiko limitas gali siekti metus ir daugiau.

"Deloitte" yra pavesta surasti potencialius pirkėjus "PZU Lietuvos" kasko draudimo ir turto draudimo veiklai. Lietuvos konkurencijos tarybai duotame įsipareigojime nurodoma, kad tai turi būti asmenys, nesusiję su anksčiau vykusia koncentracija, per kurią Lenkijos PZU įsigijo "Lietuvos draudimą". Turto draudimas ir kasko sudaro maždaug 2/3 tiek "Lietuvos draudimo", tiek ir "PZU Lietuva" viso portfelio. Sujungus šių draudimo rūšių portfelius, abi bendrovės kartu užimtų daugiau kaip 50 proc. rinkos ir vienoje, ir kitoje draudimo rūšyje.

Pasak e.Versus.lt, "Deloitte" tęsia bendradarbiavimą su PZU: prieš tai Baltijos šalyse ji konsultavo Lenkijos draudimo grupę įsigyjant draudimo bendrovių grupę - "Lietuvos draudimas" (Lietuvoje), "Balta" (Latvijoje) ir "Codan Forsikring" (Estijoje). Šio sandorio vertė siekė 258 mln. eurų (890,8 mln. litų). Tai buvo didžiausias draudimo sektoriaus įsigijimų ir susijungimų sandoris Baltijos šalių istorijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS