Registrų centro direktoriaus konkurse – 10 dalyvių, įskaitant vieną dabartinių vadovų | kl.lt

REGISTRŲ CENTRO DIREKTORIAUS KONKURSE – 10 DALYVIŲ, ĮSKAITANT VIENĄ DABARTINIŲ VADOVŲ

Naujo Registrų centro (RC) vadovo konkursui pateikta dešimt paraiškų, BNS pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Tai, kad dalyvauja konkurse, BNS patvirtino dabartinis valstybės įmonės strateginio vystymo direktorius Adrijus Jusas, bendrovės „Saptera“ vadovas Olekas Suchodolskis ir Skaitmeninių technologijų akademijos vadovas Raimundas Savukynas.

Kiti atrankos dalyviai arba nekomentavo savo dalyvavimo, arba su jais BNS nepavyko susisiekti.

A. Jusas BNS sakė norintis užtikrinti RC pradėtų darbų tęstinumą.

„Taip, dalyvauju, galiu patvirtinti (...). Kadangi jau apie keturis metus tuos pokyčius su dabartiniu vadovu Sauliumi Urbanavičiumi įgyvendiname ir man patinka, kaip įmonė keičiasi, ką pavyko nuveikti, labai norėtųsi tam tikrų sričių tęstinumą užtikrinti ir toliau pratęsti tą transformaciją“, – teigė A. Jusas.

Bendrovės „Saptera“ vadovas, valstybės informacinių sistemų architektu prisistatantis O. Suchodolskis taip pat patvirtino, kad dalyvauja konkurse.

„Tai yra tikra informacija, aš dalyvauju konkurse“, – BNS sakė jis.

Kandidatas teigė su Registrų centro sistemomis dirbantis nuo 2006-2007 metų, yra su jomis puikiai susipažinęs ir turi aiškią viziją, kaip jas tobulinti.

„Mes galime atnaujinti valstybinius registrus su dirbtinio intelekto pagalba. Pamatai šiam darbui buvo pradėti anksčiau“, – sakė O. Suchodolskis.

Buvęs Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Edukacinių technologijų centro technologijų vadovas, Druskininkuose registruotos Skaitmeninių technologijų akademijos vadovas R. Savukynas taip pat patvirtino dalyvaujantis konkurse. 

Mes galime atnaujinti valstybinius registrus su dirbtinio intelekto pagalba. Pamatai šiam darbui buvo pradėti anksčiau.

„Taip, tai aš“, – BNS sakė duomenų ir skaitmeninių technologijų inžinierius.

BNS žiniomis, konkurse taip pat dalyvauja verslo konsultacijų bendrovės „Rex consultorum“, įmonės „LT biuras“ ir mažosios bendrijos „Unique Neringa“ vadovas Gintaras Kalinauskas, Karių teisių gynimo centro vadovas Laimonas Jakas.

RC vadove taip pat siekia tapti buvusi centro laikinoji direktoriaus pavaduotoja Ieva Tarailienė, šiuo metu dirbanti „INVL Technology“ valdomos tarptautinės informacinių technologijų ir konsultacinių įmonių grupės „NRD Companies“ registrų vadove, taip pat Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro Paslaugų valdymo departamento direktorius Valdemaras Sviackevičius bei kiti visuomenei mažiau žinomi pretendentai.

Paraiškos konkursui baigtos priimti balandžio 11-ąją. Ekonomikos ministerija BNS pranešė, kad dabar bus vertinama pareiškėjų kvalifikacija, vėliau atrinkti tinkami kandidatai bus kviečiami pokalbiams, o konkurso laimėtoją dar tikrins teisėsauga.

Nuo 2018 metų birželio Registrų centrui vadovaujančio S. Urbanavičiaus kadencija baigsis birželį. Kovą jis pranešė nesieksiantis antros kadencijos.   

Ministrė Aušrinė Armonaitė yra teigusi, kad vienas svarbiausių būsimo vadovo uždavinių – visuomenei atverti kuo daugiau duomenų ir kartu užtikrinti jų saugumą.

RC dirba apie 1,6 tūkst. žmonių. Įmonė tvarko pagrindinius nacionalinius registrus ir informacines sistemas, kuriose kaupiami pagrindiniai duomenys apie šalies gyventojus, verslą ir nekilnojamąjį turtą.

Šiuo metu RC prižiūri dešimt valstybinės reikšmės registrų ir apie 20 informacinių sistemų. Įmonė visoje Lietuvoje turi 50 fizinių padalinių, kuriuose kasdien apsilanko apie 2,5 tūkst. klientų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS