SEB paskolino „Mantingai“ 20 mln. eurų | kl.lt

SEB PASKOLINO „MANTINGAI“ 20 MLN. EURŲ

  • 0

Vienas didžiausių komercinių bankų SEB šaldytos tešlos produktų gamintojai Marijampolės bendrovei "Mantinga" suteikė 20 mln. eurų paskolą, kuria įmonė ketina refinansuoti kitas paskolas, taip pat investuos į plėtrą.

SEB pranešė, kad "Mantingai" paskola suteikta penkeriems metams.

"Ilgametė mūsų banko klientė "Mantinga" ne vienus metus sėkmingai auga, veikia ir Lietuvoje, ir užsienyje, kur eksportuojama didelė dalis jos produkcijos. Tikime, kad finansavimas padės ir toliau sėkmingai įgyvendinti plėtros planus", - pranešime spaudai sakė SEB banko prezidento pavaduotojas ir Verslo bankininkystės tarnybos direktorius Aivaras Čičelis.

Pasak "Mantingos" savininko ir valdybos pirmininko Klemenco Agento, šiuo metu įmonė didina gamybą, investuoja į plėtrą, diegia naujausias ir pažangiausias duonos ir sluoksniuotų gaminių gamybos technologijas.

Konkurencijos taryba 2014 metais "Mantingai" skyrė 4,4 mln. eurų baudą už daugiau nei 10 metų trukusį draudžiamą susitarimą su "Maxima LT". Įmonė baudą skundė teismui, kuris galiausiai ją sumažino iki 2,151 mln. eurų. Bauda į valstybės biudžetą sumokėta pernai rugsėjį.

"Mantinga" 2015 metais uždirbo 2,231 mln. eurų konsoliduoto audituoto grynojo pelno - 7,2 proc. mažiau nei 2014 metais |(2,405 mln. eurų), jos konsoliduotos audituotos pajamos padidėjo 8,5 proc. iki 48,341 mln. eurų.

Gairės: Mantinga, paskola, seb
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS