Seną katilą pakeisti šilumos siurbliu kviečia su kompensacija iki 70 proc. | kl.lt

SENĄ KATILĄ PAKEISTI ŠILUMOS SIURBLIU KVIEČIA SU KOMPENSACIJA IKI 70 PROC.

  • 23

Lietuvos energetikos agentūra (LEA) kviečia teikti paraiškas kompensacijai gauti įsirengiant atsinaujinančią energiją naudojančius šilumos įrenginius – šilumos siurblius, – pakeičiant jais iškastinį bei kietąjį kurą naudojančius katilus. Bendrovės „Ecoenergija.lt“ vadovas Ingridas Baranauskas teigia, kad senus šildymo katilus racionaliausia keisti į šilumos siurblius „oras–vanduo“, nes tai optimaliausias sprendimas namų savininkams – pasinaudojus LEA kompensacija galima sutaupyti iki 70 proc. šios sistemos įrangai ir jos įrengimo išlaidoms. 

I. Baranauskas akcentuoja, kad „Ecoenergija.lt“ siūlo ne tik reikalingą įrangą, ją montuoja ir prižiūri, bet ir lydi klientą nuo paraiškos pateikimo į LEA iki kompensacijos gavimo, suteikia lanksčias išsimokėjimo sąlygas, siūlo įsigyti šilumos siurblį „oras–vanduo“ išsimokėtinai, todėl šildymas siurbliais „oras–vanduo“ yra prieinamas visiems.

„Be to, su mūsų įmone galima tartis dalį apmokėjimo atidėti po paramos gavimo. Taip pat padedame sudaryti lizingą ir padalinti įmokas keleriems metams su galimybe nemokėti pirmus 3 mėnesius. Šilumos siurblys „oras–vanduo“ neretai įsigyjamas ir išsimokėtinai – tai šiuo metu, išaugus pragyvenimo kaštams, aktualu nemažai daliai gyventojų. Taigi, įrangą galima įsigyti ir ja namus komfortiškai pradėti šildyti jau dabar, o mokėti praėjus trims mėnesiams“, – akcentavo „Ecoenergija.lt“ vadovas.

Kas gali gauti kompensaciją įsirengti šilumos siurblį?

Paraiškas kompensacijai gauti gali teikti fiziniai asmenys, norintys keisti katilus, kurie naudoja gamtines dujas, dyzelinį krosnių kurą, akmens anglį, durpių briketus ir kitą iškastinį kurą, į šilumos siurblius „oras–vanduo“.

Ecoenergija.lt“ siūlo ne tik reikalingą įrangą, ją montuoja ir prižiūri, bet ir lydi klientą nuo paraiškos pateikimo į LEA iki kompensacijos gavimo.

 

Kompensaciją gali gauti nuosavybės teise valdantys gyvenamąjį namą, sodo namą ar gyvenamosios paskirties butą dviejų butų name, ir jei būstas neprijungtas prie centralizuotai tiekiamos šilumos sistemos,o šilumos gamybai iškastinį ar kietąjį kurą naudojantis įrenginys tiekia šilumą į vandens pagrindu veikiančią būsto šildymo sistemą. Taip pat naujovė – neprivaloma atsisakyti seno katilo, – tai labai patrauklu norintiems turėti kombinuotą šildymą. „Visą kitą informaciją padėsime užpildyti ir dokumentus pateikti nemokamos konsultacijos metu“, – aiškino „Ecoenergija.lt“ vadovas.

Kodėl šilumos siurblys „oras–vanduo“ – racionaliausias pasirinkimas?

Anot jo, turintiems senus taršius ir nenašius katilus pasirinkti šilumos siurblį „oras–vanduo“ racionaliausia, nes, palyginti su kitomis šildymo sistemomis, šios įrangos bei jos įrengimo kaštai vieni mažiausių. Be to, gali būti paprastai derinamas su esama šildymo sistema ir tuomet keičiamas tik pats šildymo įrenginys, o namuose esantis grindinis ir radiatorių šildymas bei kai kuriais atvejais vandens šildytuvas gali likti tie patys. Tokiu atveju šilumos siurblį paprasta įrengti, o jo valdymas bei priežiūra yra žymiai paprastesni nei iškastiniu kuru kūrenamo katilo.

Kaip pasirinkti šilumos siurblį?

„Ilgametė patirtis rodo, kad gyventojams kyla daug klausimų, susijusių su „oras–vanduo“ šilumos siurblių įsigijimu. Kad namai būtų šilti ir nekiltų nesusipratimų, vertėtų rinktis įmonę, kuri suteiktų visą paslaugų paketą nuo konsultacijos iki šilumos siurblio montavimo ir dokumentų sutvarkymo bei garantinio ir pogarantinio aptarnavimo“, – pabrėžė I. Baranauskas.

„Ecoenergija.lt“ archyvo nuotr.

Renkantis šilumos siurblį „oras–vanduo“ reikia atsakingai įvertinti norimą apšildyti pastato plotą ir jo šiluminę varžą, savo ir šeimos narių šilumos ir karšto vandens poreikius bei įpročius. Apie tinkamiausią šilumos siurblį „oras–vanduo“ jo būstui kiekvienas besikreipiantis bus informuojamas konsultacijos metu.

„Ecoenergija.lt“ komanda lydi savo klientus nuo projekto pradžios iki pabaigos.

„Vos LEA paskelbė apie galimybę teikti paraiškas kompensacijai gauti įsirengiant atsinaujinančią energiją naudojančius šilumos įrenginius, sulaukėme besiteiraujančiųjų antplūdžio, todėl norinčius pakeisti iškastinio ar kietojo kuro katilus į šilumos siurblius ir gyventi patogiau kviečiame iš anksto registruotis konsultacijai telefonu +370 668 17705 arba e. p. ecoenergija.lt@gmail.com, kad individualiai galėtume suteikti patarimus pasirenkant šilumos siurblį gyvos konsultacijos metu ir padėti susitvarkyti reikalingus dokumentus kompensacijai gauti“, – patarė „Ecoenergija.lt“ vadovas.

Daugiau informacijos rasite čia.

GALERIJA

  • Seną katilą pakeisti šilumos siurbliu kviečia su kompensacija iki 70 proc.
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Eduardas

Blogai su tais siurbliais, jei puse namo su grindiniu, o kita puse su radiatoriniu šildymu. Tada siurblys neefektyvus.

Ln

Tie rašantis moksliukai nepaskaičiavo kiek kainuos seno namo šildymo sistemos pakeitimas reikia pradėti nuo to o ne nuo siurblio

Turiu tokį

Turiu tokį 26kw praeitą mėnesį suvartojo 840kwh F klasės namui su radiatoriais 160kv2. Maksimalus energijos suvartojimas 5,5kw mano 9kw įvado pilnai pakanka. Namuose 22 laipsniai šilumos. Energijos suvartoja nemažai bet paskaičius laiką ir pinigus kurui įsigyti ir sandėliuoti tai visai normaliai. Žinoma turėti elektrinė būtų pliusas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS