„Senukų“ Baltarusijos prekybos tinkle „Oma“ – KGB kratos: sulaikyti ir tinklo vadovai | kl.lt

„SENUKŲ“ BALTARUSIJOS PREKYBOS TINKLE „OMA“ – KGB KRATOS: SULAIKYTI IR TINKLO VADOVAI

„Kesko Senukams“ pranešus apie pasitraukimą iš akcininkų Baltarusijos prekybos tinkle OMA, šios šalies KGB Minske sulaikė tinklo vadovus ir atlieka kratas centriniame biure, praneša portalas Zerkalo.io.

„Mūsų žiniomis, Baltarusijos teisėsauga Minske sulaikė OMA vadovus. Kai turėsime daugiau informacijos – pranešime“, – teigiama „Kesko Senukų“ bendrovės komentare Eltai.

Gegužės viduryje Suomijos ir Lietuvos bendrovė „Kesko Senukai“ pranešė, kad dėl Rusijos invazijos į Ukrainą jau sustabdė veiklą Baltarusijoje ir pradeda netiesiogiai valdomo 50 proc. OMA akcijų paketo pardavimą. Planuota, kad pardavimas bus baigtas artimiausiais mėnesiais.

Kaip teigiama, visi lietuvių prekybiniai ryšiai su Baltarusijos tinklu buvo nutraukti balandį. Be to, įmonė sustabdė rusiškų ir baltarusiškų prekių pirkimus.

„OMA akcijų paketo pardavimo procesas dar nebaigtas. Šiuo metu negalime įvertinti, kaip šį procesą paveiks Baltarusijos teisėsaugos veiksmai“, – teigiama „Kesko Senukų“ komentare.

Apie kratas Minske antradienį anonimiškai pranešė du OMA darbuotojai. Šalia centrinio biuro pastebėti teisėsaugai būdingi automobiliai be valstybinių numerių. Pareigūnų apranga pažymėta užrašu „KGB“.

Šaltinių teigimu, iš darbuotojų buvo atimti nešiojamieji kompiuteriai. Telegramos kanalas „MotolkoHelp“ rašo, kad buvo atimti ir telefonai.

Kuo oficialiai kaltinama OMA bendrovė ir jos vadovai, Baltarusijos valdžia nepraneša.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

buldozeris

na gerai kad atims gal tafa lietuviski verslai uzaugsir ismoks rizikas skaiciuoti. uzsienio kompanijos jau ta senai ismokusios lietuviu komuniagos dar tik mokosi

Ir gerai,

Nereikėjo su fašistais prasidėt.

vergai

kaip vlantana girteka kazkaip tylu matyt gerai dirba rusyne
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS