Pasigedo reakcijos dėl nesaugių „Beatos virtuvės“ koldūnų: aplaidumas ar nekompetencija? | kl.lt

PASIGEDO REAKCIJOS DĖL NESAUGIŲ „BEATOS VIRTUVĖS“ KOLDŪNŲ: APLAIDUMAS AR NEKOMPETENCIJA?

Vienam iš prekybos tinklų paskelbus informaciją dėl nesaugių vartoti „Beatos virtuvė“ šaldytų koldūnų su kalakutiena, socialdemokratų frakcijos Seime narys Linas Jonauskas kreipėsi į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybą (VMVT), reikalaudamas pasiaiškinti.

„Man labai keista, kad jau kelias dienas galimai nesaugūs produktai išiminėjami iš prekybos, žmonės kelias dienas yra įsibaiminę dėl savo sveikatos, o VMVT tyli. Valstybinė institucija pirmoji turėtų reaguoti ir viešai visuomenei paaiškinti susiklosčiusią situaciją. Šiandien apie situaciją kalba visi, tik ne valstybinė institucija, kuri pirmoji visuomenei turėtų pateikti objektyvią informaciją apie maisto produktų saugumą. Nesuprantu, ar tai aplaidumas, ar visiška nekompetencija“, – piktinosi politikas.

Pasak L. Jonausko, jo iniciatyva buvo skambinta į VMVT, tačiau nei vienas iš keturių specialistų, su kuriais buvo kalbėta, sakė nežinantis apie susiklosčiusią situaciją.

Kaip Eltai patvirtino VMVT, minimi šaldyti produktai iš prekybos išimami dėl patvirtinto paukščių gripo, o savo platesniu komentaru institucija pasidalins ketvirtadienį.

Prieš savaitę prekybos tinklas „Rimi“ savo tinklalapyje pranešė, kad nuo gruodžio 27 iki sausio 10 dienos iš prekybos išimami šaldyti koldūnai su lietuviška kalakutiena. Pranešta, kad maisto produktas galimai yra nesaugus vartoti. Paskelbtame pranešime prekybos tinklas taip pat prašė gaminį įsigijusius gyventojus jo nenaudoti maistui ar sąlyčiui su maistu, taip pat nemaitinti gyvūnams.

Į susiklosčiusią situaciją trečiadienį socialiniame tinkle „Instagram“ sureagavo ir prekės ženklo „Beatos virtuvė“ atstovė Beata Nicholson. Ji patvirtino, kad koldūnai iš rinkos atšaukiami įtariant, jog kalakutai sirgo paukščių gripu.

„Pagal esamus PSO duomenis, vartojant paukštienos gaminius užsikrėsti galimybės nėra, bet apsisaugojimui vykdoma prevencinė priemonė – koldūnai su kalakutiena išimami iš parduotuvių“, – nurodė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Siaubas

Nusipirkau Judex cepelinus"Didžkukulius" tai įdėjus į verdantį vandenį išsileido ,pasidarė manų košė ,liko tik spirgai kažkokie..Aferistai..

Klebonas

Matomai Vainauskas paukštis

vatnykas tipiškas

Kiek žinau, žmonės paukščių gripu neserga ir nėra ko bijoti tų koldūnų. Gal būt tik virusą galima išplatinti tarp kitų paukščių. Taip kad nėra ko čia triesti iš baimės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS