Statistikos departamentas atleido 18 darbuotojų | kl.lt

STATISTIKOS DEPARTAMENTAS ATLEIDO 18 DARBUOTOJŲ

Nuo lapkričio 15 d. įsigaliojus naujai Lietuvos statistikos departamento administracijos struktūrai ir perskirsčius funkcijas, buvo atsisakyta dalies pareigybių. Iš viso buvo atleista 18 valstybės tarnautojų ir darbuotojų (daugiausia iš aptarnaujančių skyrių).

Departamentas praneša, kad struktūriniai pertvarkymai atlikti, siekiant efektyviau organizuoti vidaus valdymo ir oficialiosios statistikos rengimo ir sklaidos procesus, užtikrinti efektyvų žmogiškųjų išteklių paskirstymą. Pokyčius lėmė ir bendra valstybės politika dėl viešojo sektoriaus valdymo optimizavimo.

Įvykdžius struktūrinius pertvarkymus ir perskirsčius funkcijas vietoje 37 struktūrinių padalinių (skyrių) yra įsteigti 32. Net 43 pareigybėmis sumažintas vadovaujančių darbuotojų pareigybių skaičius.

Lygiagrečiai struktūriniams pertvarkymams vyko pasirengimas naujos Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatymo redakcijos įgyvendinimui.

Iki 2018 m. spalio 1 d. buvo peržiūrėtos visos valstybės tarnautojų pareigybės, siekiant nustatyti jų atitiktį naujai apibrėžtai valstybės tarnautojo sąvokai. Sudaryta komisija pateikė išvadas, kad 11 pareigybių neatitinka valstybės tarnybos sąvokos, ir pasiūlė vietoje jų steigti darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, pareigybes.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jonata

Bega peles is skestancio laivo

Balys

Biurokratinis valymas del "pauksciuko".

melagiu nemazes

tai reiskia, kad kitoj tarnyboj buvo isteigta 18 nauju etatu saviesiems.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS