Sustabdyta dar vienos kelionių organizatorės veikla | kl.lt

SUSTABDYTA DAR VIENOS KELIONIŲ ORGANIZATORĖS VEIKLA

  • 0

Sustabdyta dar vienos kelionių organizatorės - „Ditmos projektai ir Ko“ veikla. Tai jau antroji šiemet kelionių rengėja, kurios veikla sustabdoma - balandį sustabdyta išskirtinių kelionių rengėjos „Voyage-Voyage“ veikla, jai iškelta bankroto byla.

Turizmo departamentas nuo rugsėjo 23 dienos iki spalio 6 dienos sustabdė savo interneto tinklapį uždariusios ir su keliautojais nebebendraujančios įmonės pažymėjimą. Šiuo metu departamentas aiškinasi, kokių įsipareigojimų klientams turi bendrovė, kurios veikla apdrausta 43,4 tūkst. eurų.

Departamento atstovė spaudai Edita Gaigalienė BNS sakė, kad įmonės klientai užsienyje nėra įstrigę. Departamento žiniomis, Klaipėdos savivaldybės ir Panevėžio gimnazijos atstovams įmonė sugrąžino sumokėtas sumas, jos pretenzijų įmonei neturi.

„Buvo priimtas sprendimas nuo rugsėjo 23 dienos iki spalio 6 dienos laikinai stabdyti pažymėjimo galiojimą ir paprašyti įmonės pateikti reikalingus dokumentus. Šiuo laikotarpiu ji privalo vykdyti prisiimtus įsipareigojimus, tačiau negali pasirašyti naujų sutarčių“, - BNS sakė E.Gaigalienė.

Jos teigimu, oficialių skundų dėl „Ditmos projektų ir Ko“ negauta, departamentui paskambino su įmonės atstovais negalėjęs susisiekti keliautojas, todėl rugsėjo 22 dieną tarnautojai nuvyko į įmonės biurą ir rado jį uždarytą.

„Dabar su įmonės atstovais kontaktuojame, jie žino, kokią informaciją privalo pateikti“, - BNS sakė E.Gaigalienė.

Registrų centro atstovas spaudai Aidas Petrošius BNS sakė, kad „Ditmos projektai ir Ko“ dar nė sykio neįvykdė viešosioms įstaigoms nuo praėjusių metų taikomo reikalavimo ir nepateikė Registrų centrui metinių veiklos ataskaitų.

Registrų centro duomenimis, rugsėjo 21 dieną nauja „Ditmos projektų ir Ko“ vadove tapo 34 metų Zinera Daukintienė, kuri iki šiol nėra vadovavusi jokiai įmonei. Iki tol jai vadovavo 55 metų Kęstutis Nareika.

„Ditmos projektai“ rengė keliones į kalnus, žygius Lietuvoje, keliones į užsienį.

Įmonės interneto puslapyje paskutiniu metu buvo nurodoma, kad tarp artimiausių kelionių numatomas kruizas senjorams po Baltijos jūrą, Berlyno šviesų festivalis, kelionės į Maroką ir Tenerifės salą. Kelionių rengėja skelbė akciją kelionei į Tenerifę, kur jos klientai turėjo vykti lapkričio 14 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS