Sustabdyta pieną nelegaliai supirkusios įmonės „Lilės sūriai“ veikla | kl.lt

SUSTABDYTA PIENĄ NELEGALIAI SUPIRKUSIOS ĮMONĖS „LILĖS SŪRIAI“ VEIKLA

  • 1

Kėdainių rajono pieno produktų gamintoja „Lilės sūriai“ žalią pieną supirkinėjo iš nelegalaus punkto ir falsifikavo mėginius, todėl Maisto ir veterinarijos tarnyba sustabdė jos veiklą.

Kaip pranešė tarnyba, liepos pradžioje iš „Pieno tyrimų“ laboratorijos gauta informacija, kad „Lilės sūrių“ mėginiai iš pieno supirkimo punktų – netapatūs, o tai reiškia, kad keliuose to paties pieno mėginiuose nurodyti skirtingi rezultatai.

Buvo nuspręsta patikrinti įtartinus tyrimus pristačiusius Radviliškio rajono supirkimo punktus.

„Tyrimo metu paaiškėjo, kad „Lilės sūriai“ pieną surinkinėjo nelegaliame, tarnybos neregistruotame pieno supirkimo punkte. Patikrinimo metu ten nebuvo jokio atsakingo asmens, taigi, ūkininkai pieną atveždavo ir tiesiog palikdavo vietoje, kurioje net šaldytuvas, skirtas atšaldyti pieną, nebuvo įjungtas,“ – pranešime sakė tarnybos Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėja Gintarė Jatkevičienė.

Patikrinus „Lilės sūrius“ nustatyta, kad pienas nebuvo sveriamas, pristatomas neatvėsintas, nevedama apskaita, nebuvo nustatomi pieno sudėties ir kokybės rodikliai, neužtikrintas žaliavų ir produktų gamybos atsekamumas. Tyrimas tęsiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

as juk sakiau lietuvai pieno nereikia

cia pienas ir jo produktai bus gaminami chemijos pagalba is negro tauku ir vandens... karvytes i mesa priduosim ir ekolagai patenkinti ir sveikatos prieziuros ziurkes ir maisto....visiem bus gerai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS