„Swedbank“ sumokėjo 52,5 mln. eurų, SEB – 34 mln. eurų solidarumo įnašo | kl.lt

„SWEDBANK“ SUMOKĖJO 52,5 MLN. EURŲ, SEB – 34 MLN. EURŲ SOLIDARUMO ĮNAŠO

  • 3

Pasibaigus antros solidarumo įmokos mokėjimo terminui, vieni didžiausių Lietuvos komercinių bankų „Swedbank“ ir SEB pranešė į valstybės biudžetą pervedę atitinkamai 52,5 mln. ir 34,1 mln. eurų. 

Tai BNS patvirtino „Swedbank“ Lietuvoje atstovė ryšiams su visuomene Daiva Taučkėlaitė ir SEB komunikacijos projektų vadovė Leontina Zabarauskienė.

Tokios įmokos pervestos už trečiąjį šių metų ketvirtį. Už antrąjį ketvirtį abu bankai rugpjūtį sumokėjo atitinkamai 25 mln. ir 16,5 mln. eurų.

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) BNS penktadienį pranešė, kad 11 Lietuvos komercinių bankų ir kredito unijų į valstybės biudžetą sumokėjo 103,7 mln. eurų solidarumo įmokų.

Šiaulių bankas pervedė daugiau nei 2,6 mln. eurų, „Luminor“ – 12,5 mln. eurų solidarumo įnašo. „Revolut Bank“ penktadienį BNS pranešė sumokėjęs 1,3 mln. eurų.

Antrąją įmoką bankai turėjo sumokėti iki lapkričio 30 dienos pabaigos. 

Lietuvos bankas praėjusią savaitę skelbė, kad preliminariais skaičiavimais, bankų įnašas už trečiąjį metų ketvirtį turėtų viršyti 100 mln. eurų, visas šių metų įnašas gali siekti apie 250 mln. eurų. .

Pirmąją solidarumo įnašo įmoką – už antrąjį ketvirtį – 56 mln. eurų – bankai pervedė rugpjūčio pabaigoje.

Įnašo lėšos bus naudojamos karinio mobilumo ir dvigubo naudojimo transporto infrastruktūrai įrengti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Galės šimonių kumelė chaholams ištratinti.

jo

paskolos ir aptarnavimas brangs. bankas nera caritas

Sumazejo

kazkaip! Rase,kad 105 milijonus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS