Tarnyba: dalis nesaugios „Sūduvos ūkio“ kalakutienos dar gali būti prekyboje | kl.lt

TARNYBA: DALIS NESAUGIOS „SŪDUVOS ŪKIO“ KALAKUTIENOS DAR GALI BŪTI PREKYBOJE

  • 0

Marijampolės kalakutų auginimo ir pardavimo įmonėje „Sūduvos ūkis“ pernai gruodį aptikus paukščių gripo virusą atsekta apie 160 tonų galimai nesaugios mėsos, dalis jos jau sunaikinta, pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Tarnybos teigimu, šiuo metu iš rinkos išimta ir sunaikinta apie 31 tona paukštienos.

VMVT Marijampolės departamento direktorius Gediminas Gvazdaitis sako, kad jos grąžinimas vyksta per lėtai, tikrinama, ar jų nėra prekyboje.

„Nustačius paukščių gripą įmonei nurodėme nedelsiant informuoti produkciją įsigijusius teikėjus, kurie savo ruožtu turėjo perspėti prekybininkus, o šie – vartotojus. Deja, fiksuojame, kad produkcijos grąžinimas vyksta gana lėtai, todėl tikriname prekybos vietas norėdami įsitikinti, kad visi prekyboje buvę galimai nesaugūs produktai pašalinti iš rinkos“, – pranešime sako G. Gvazdaitis.

Tarnyba teigia, kad 29 tonos skerdienos buvo išvežta į kitas Europos Sąjungos šalis.

Bendrovėje paukščių gripo virusas aptiktas gruodžio 15 dieną – užkratas sunaikino 6 tūkst. kalakutų, o iš ūkio į  „Krekenavos agrofirmos“ skerdyklą patiekta produkcija buvo pripažinta kaip kelianti riziką.

„Sūduvos ūkis“ neveikia iki šiol ir negalės veikti, kol tinkamai neatliks dezinfekcijos ir valymo darbų bei neatitiks kitų reikalavimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS