Tarptautinės bendrovės investicija Lietuvoje: kalba sukasi apie 30 milijonų eurų | kl.lt

TARPTAUTINĖS BENDROVĖS INVESTICIJA LIETUVOJE: KALBA SUKASI APIE 30 MILIJONŲ EURŲ

Gargžduose gyvūnų ėdalą gaminanti bendrovė „Mars Lietuva“ į plėtrą investuoja per 30 milijonų eurų. Tai – didžiausios investicijos per beveik 25 bendrovės Lietuvoje gyvavimo metus, leisiančios padidinti gamybos pajėgumus ir sukurti naujų darbo vietų.

Kasmet investuojanti apie 5 mln. eurų dabar į plėtrą per dvejus metus Gargžduose veikianti ėdalo gyvūnams gamybos bendrovė „Mars Lietuva“ yra numačiusi skirti 30 mln. eurų. Pusė šios sumos investuota šiemet. Atnaujinta konservuoto ėdalo katėms maišeliuose gamybos linija trečdaliu padidino gamybos apimtis.

Investuota ir į naujo cecho, kuriame gaminami katėms skirti skanėstai, atidarymą. Daugiau kaip 130 gamyklų pasaulyje turinti kompanija naujo produkto gamybą patikėjo lietuviams, sukurdama beveik 100 naujų darbo vietų. Skanėstus sudaro 80 procentų vytintos mėsos.

„Kol kas Lietuvos rinkoje tas produktas nebus parduodamas ,nes dabar pradėta tiekti Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir Prancūzijos rinkoms, o vėliau, aš manau, atsiras ir Lietuvos rinkoje“, – sako UAB „Mars Lietuva“ generalinė direktorė Aušra Žemaitienė.

Už 15 mln. eurų kitąmet „Mars Lietuva“ planuoja atnaujinti dar vieną gamybos liniją ir rekonstruoti pagrindinio gamybos pastato dalį. Šios investicijos gamybos pajėgumus leis padvigubinti.

„Vėlgi tiesiogiai sukuriamos darbo vietos, o, žinoma, yra dar daug daugiau sukuriama ir netiesioginių darbo vietų ,nes yra inžineriniai darbai, yra aptarnavimas – valgykla, transportas ir kiti dalykai, kuriuos mes kontraktuojame ir taip yra sukuriama dar daug papildomai darbo vietų“, – teigia direktorė. 

Pasaulyje sparčiai populiarėja mažų veislių šunų ir auga jiems skirto ėdalo paklausa, todėl nuo kitų metų Gargžduose bus atnaujinta ir šunų ėdalo gamyba. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS