Teismas „Agrokoncernui“ priteisė avansą už žlugusį vilos Birštone sandorį | kl.lt

TEISMAS „AGROKONCERNUI“ PRITEISĖ AVANSĄ UŽ ŽLUGUSĮ VILOS BIRŠTONE SANDORĮ

  • 0

Jonavos krovinio transporto prekybos bendrovė „Harimanas“ turi grąžinti 200 tūkst. eurų avansą „valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui priklausančiai žemės ūkio grupei „Agrokoncernas“ už žlugusį 1,75 mln. eurų vertės poilsio vilos Birštone sandorį.

Taip nusprendė Lietuvos apeliacinis teismas, tenkinęs pastarojo skundą.

„Poilsio namelių naudojimo terminas sudarant preliminarią sutartį buvo pasibaigęs – jie nebuvo įteisinti. „Harimanas“ turėjo pareigą aiškiai ir tinkamai informuoti „Agrokoncerną“, kad nameliai turėjo būti nugriauti dar iki preliminarios sutarties sudarymo, o to nepadaręs pažeidė preliminarią sutartį. Iš „Ober-Haus“ pasiūlymo įsigyti viešbučio kompleksą matyti, kad nameliai įvardyti kaip parduodamo komplekso dalis ir privalumas – jie užima nemažą dalį valstybei priklausančio sklypo. Šalys derėjosi dėl viso komplekso, įkaitant namelius“, – rašoma teismo nutartyje.

Teismas pakeitė 2018 metų kovą Kauno apygardos teismo priimtą sprendimą, kuriuo „Agrokoncernui“ iš „Harimano“ priteista 90 tūkst. eurų nuostolių ir 6 proc. dydžio metinės procesinės palūkanos ir priteistą sumą padidino iki 200 tūkst. eurų bei 6 proc. metinių palūkanų.

Teisme „Agrokoncernas“ taip pat siekė iš „Harimano“ prisiteisti 100 tūkst. eurų dydžio baudą, tačiau šias pretenzijas teismas atmetė.

Teismo dokumentuose nurodoma, kad bendrovės 2017 metų balandį susitarė dėl poilsio komplekso „Vila Luxura“ Birštone pardavimo, tačiau pasirašius preliminariąją sutartį ir pirkėjai sumokėjus 200 tūkst. eurų dydžio avansą, paaiškėjo, jog teritorijoje esantys poilsio nameliai yra neteisėti, o pardavėja buvo įpareigota juos nugriauti iki 2010 metų.

Kitoje byloje, kurioje „Harimanas“ ginčijo Birštono savivaldybės reikalavimą nugriauti namelius, bendrovė nurodė, jog statinių

neteisėtumo faktas paaiškėjo tik „Agrokoncernui“ pareikalavus visų su nekilnojamuoju turtu susijusių dokumentų bei tuomet gavus Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos išaiškinimą, kad šeši poilsio nameliai teritorijoje įrengti su statybos leidimais, tačiau turėjo būti nugriauti iki 2010 metų pradžios.

Nekilnojamojo turto registro duomenimis, „Harimanas“ nuo 2005 metų Birštono Kampiškių gatvėje valdo 1,4 tūkst. kvadratinių metrų ploto poilsio pastatą, beveik 1 tūkst. kvadratinių metrų ploto valgyklą bei kiemo statinius, taip pat iš valstybės nuomojasi 0,93 ha ploto komercinės paskirties sklypą.

Poilsio komplekso interneto tinklalapyje nurodoma, jog jame yra 150 miegamų vietų, dvi pokylių salės, SPA centras, pirtis, biliardinė, taip pat prieplauka, teniso - krepšinio, vaikų žaidimo aikštelės bei uždara privati 1,5 ha lauko teritorija ant Nemuno pakrantės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS