Teismas: FNTT privalo išbraukti „Vydmantai wind park“ iš sankcionuotų įmonių sąrašo | kl.lt

TEISMAS: FNTT PRIVALO IŠBRAUKTI „VYDMANTAI WIND PARK“ IŠ SANKCIONUOTŲ ĮMONIŲ SĄRAŠO

  • 0

Rusiško kapitalo elektros tiekėjos „Inter RAO Lietuva“ grupės įmonė „Vydmantai wind park“ turi būti išbraukta iš Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) sudaryto sankcionuojamų įmonių sąrašo, nusprendė teismas.

Regionų administracinis teismas praėjusią savaitę iš dalies patenkino „Vydmantai wind park“ skundą. Šis sprendimas dar gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Kaip BNS pranešė teismo atstovė Sigita Gamulėnienė, FNTT įpareigota išbraukti „Vydmantai wind park“ iš tarnybos  skelbiamo juridinių asmenų ar kitų organizacijų, neturinčių juridinio asmens statuso, kurios nuosavybės teise priklauso arba yra kontroliuojamos subjekto, kuriam taikomos sankcijos, sąrašo.

Byla nagrinėta uždarame teismo posėdyje ir jos medžiaga pripažinta nevieša, todėl teismas atskleidė tik rezoliucinę sprendimo dalį.

2022 metų gegužę FNTT paskelbė, jog „Vydmantai wind park“ lėšos įšaldytos dėl sąsajų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

2020 metų rugsėjį pasirašytą elektros pirkimo sutartį su „Vydmantai wind park“ kiek vėliau nutraukė bendrovė „Elektrum Lietuva“, o Lietuvos apeliacinis teismas pernai gruodį nutarė, kad įmonė tai padarė teisėtai.

„Vydmantai wind park“ yra laikoma kontroliuojama asmenų, kuriems taikomos tarptautinės sankcijos, todėl būtent ji turi pareigą paneigti savo ryšių su Rusijos Federacija egzistavimą, tačiau to nepadarė“, – tuomet pranešė Apeliacinis teismas.

Anot teismo, „Elektrum Lietuva“ ne kartą prašė įmonės „Vydmantai wind park“ pateikti duomenis, kad ji nėra kontroliuojama sankcionuotų asmenų, tačiau vėjo parko valdytoja to nepadarė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS