Vasarą šaldytuvų lietuviai nuperka dvigubai daugiau | kl.lt

VASARĄ ŠALDYTUVŲ LIETUVIAI NUPERKA DVIGUBAI DAUGIAU

  • 0

Šaldytuvų pardavimai Lietuvoje pernai augo 6,6 proc., rodo tyrimų bendrovės „GfK Retail and Technology Baltic“ duomenys.

Panašios tendencijos išlieka ir 2017-aisias, tad kokius šaldytuvus renkasi Lietuvos gyventojai ir kokiais kriterijais paprastai vadovaujasi?

Žmogaus dydžio šaldytuvai 

Šiuo metu paklausiausi rinkoje 1,70 – 1,90  m aukščio šaldytuvai, kuriuos dažniausiai renkasi gyvenantys ne vieni. „Pusė gyventojų Lietuvoje pernai pirko būtent tokio dydžio šaldytuvus, o šie sudaro net 80 proc. mūsų kompanijos siūlomo asortimento. Tuo tarpu, ne didesnių nei 1,50 m dydžio šaldytuvų pardavimai pernai tesudarė ketvirtadalį,“ – pasakojo Miroslavas Ramanavičius, „Samsung“ buitinės elektronikos pardavimų vadovas Baltijos šalyse. Pasak pašnekovo, duomenys rodo ir dar vieną rykšią tendenciją – žmonės kur kas dažniau linkę rinktis šaldytuvus, turinčius šaldiklį ne viršuje, o apačioje. 

Rūpi ir spalva 

Nors kiek daugiau nei pusė parduodamų šaldytuvų yra baltos spalvos, vis daugiau žmonių pasirenka sidabrinę arba metalo spalvą. Tai patvirtina ir skaičiai: net 60 proc. praėjusiais metais Lietuvoje parduotų „Samsung“ šaldytuvų buvo pilkos arba metalo spalvos, tuo tarpu gamintojo baltos spalvos šaldytuvus įsigijo penktadalis. 

Dažniausiai atsinaujina vasarą 

Nesunku pastebėti, kad tiek Lietuvoje, tiek ir kitose Baltijos šalyse šaldytuvų pardavimai labiausiai išauga vasarą, tiksliau, liepą ir rugpjūtį. Šiuo periodu jų yra dvigubai daugiau nei, pavyzdžiui, žiemą. „Žmonėms visada svarbu, kad šaldytuvas atliktų savo funkcijas. Tačiau vasara – uogų, vaisių ir kitų gėrybių derliaus, kurį norima kuo ilgiau išsaugoti, metas – tad natūralu, kad šiuo metų laiku geras šaldytuvas atrodo itin svarbus“, – teigė M. Ramanavičius. 

Visų svarbiausia – funkcionalumas 

Besirenkantys naują šaldytuvą, daug dėmesio skiria ne vien jo spalvai ar dydžiui, tačiau ir funkcionalumui bei tam, kaip šis gali palengvinti kasdienį gyvenimą, įskaitant ir jo ekonomiškumą. 

Viena iš svarbiausių šiuolaikinių šaldytuvų savybių – technologija „No frost“, leidžianti prietaisui automatiškai valdyti drėgmės lygį. Tokiu būdu šviežių produktų lentynoje ar šaldiklyje nesusidaro drėgmės perteklius ir šaldytuvas neapledėja. „Dėl šios technologijos galime pamiršti apie šaldytuvo atitirpinimą, kas anksčiau pareikalaudavo daug laiko ir papildomai apsunkindavo“, – pabrėžė ekspertas. Anot jo, temperatūrų skirtumai, kurie susidaro dažnai atidarinėjant šaldytuvą, lemia drėgmės susidarymą. Tačiau „No frost“ sprendimas bei galingas ventiliatorius užtikrina, jog visa drėgmė bus pašalinta. Taip ne tik galima išvengti šerkšno, tačiau ir taupyti energiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS