„Vičiūnai Group“ ketina per du mėnesius parduoti verslą Rusijoje | kl.lt

„VIČIŪNAI GROUP“ KETINA PER DU MĖNESIUS PARDUOTI VERSLĄ RUSIJOJE

  • 4

Viena iš didžiojo ketverto pasaulio audito kompanijų, vadovaujanti „Vičiūnai Group“ verslo Rusijoje pardavimo procesui, sudarė ilgąjį potencialių fabriko Kaliningrado srityje bei logistikos verslo pirkėjų sąrašą. Jame – virš 30 įmonių iš viso pasaulio. Etapais vykdomą procesą ketinama užbaigti ir pardavimo sutartį pasirašyti maždaug per du mėnesius, pranešė bendrovė.

„Kandidatų skaičius neturėtų stebinti – dauguma rinkos žaidėjų puikiai supranta, kad verslas parduodamas skubiai, todėl atsiranda galimybė įsigyti labai gerai organizuotą ir 20 metų sėkmingai vystytą verslą. Tokia konkurencija leidžia tikėtis, kad procesas bus sėkmingas ir „Vičiūnai Group“ visiškai pasitrauks iš Rusijos rinkos“ – sako „Vičiūnai Group“ valdybos narys Dainius Matijošaitis.

Pasak jo, susidomėjimą išreiškė įmonės iš Kinijos, Tailando, Rusijos, Vietnamo, Indijos, Pietų Korėjos ir kelių Vidurio Rytų šalių. Yra ir keli pasiūlymai iš Europos. Nupirkti fabriką nori nemažai maisto perdirbėjų; yra ir didelių prekybos tinklų atstovų.

„Tradiciškai daugiausia interesantų iš taip vadinamų „pakrantės šalių“, – sako D. Matijošaitis. – Juk mūsų gamyba glaudžiai susijusi su žuvies produktų tiekimu. Tačiau nusipirkti šį fabriką norėtų ir ne tiesiogiai su žvejyba susijusios įmonės. Yra norinčių papildyti savo krepšelį mėsos ir pieno perdirbėjų. Yra dideli prekybos tinklai, kurie siekia įsigyti tiekėjus. Taip pat esama privataus kapitalo fondų, kuriems šis verslas įdomus kaip gera proga įsigyti lengvai realizuojamą vertę. Maisto pramonės industrija yra labai paklausi rinkoje dėl savo stabilumo“.

Esame tikri, kad būsime vieni pirmųjų gamintojų, realiai išėjusių iš Rusijos rinkos.

Kaip skelbiama, šiuo metu „Vičiūnai Group“ verslo pardavimo Rusijoje konsultantai intensyviai bendrauja su visais potencialiais pirkėjais ir teikia  su įmonės veikla susijusią finansinę ir juridinę informaciją. Su jais pasirašomos konfidencialumo sutartys, o po to kandidatai gaus prieigą prie išsamių duomenų ir juos išanalizavę teiks neįpareigojančius pasiūlymus. Vėliau bus sudaromas rimčiausius ketinimus demonstruojančių pirkėjų sąrašas, po kurio seks derybos su atrinktais kandidatais ir galutinio sandorio sudarymas.

„Esame tikri, kad būsime vieni pirmųjų gamintojų, realiai išėjusių iš Rusijos rinkos, – užtikrintai teigia D. Matijošaitis. – Ne tik paskelbusių apie ketinimus ar pradėjusių išėjimo procesą,  bet ir realiai palikusių Rusiją bei visiškai nutraukusių su ja visus verslo santykius. Paprastai pardavimas trunka apie metus, todėl džiaugiamės, kad pradėjome šį procesą jau seniai ir užtikrintai judame link jo pabaigos“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Teisingai

Verslą reikia parduoti,o ne dovanai palikti Rusijoje. Teisingai daro.

Nu jo

Jis tiek apsimelavo kad niekas juo jau nebetiki. Žiūri kiaulės akimis ir meluoja...

Krabajosius

Try’s menesiai prisideda prie zmoniu žudymo Ukrainoje vot tai exsmente!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS