Vienas „Vilniaus prekybos“ įkūrėjų I. Staškevičius pasikeitė pavardę | kl.lt

VIENAS „VILNIAUS PREKYBOS“ ĮKŪRĖJŲ I. STAŠKEVIČIUS PASIKEITĖ PAVARDĘ

Verslininkas ir rašytojas Ignas Staškevičius patvirtino, kad dar 2023 m. pabaigoje oficialiai pakeitė savo pavardė į Dilys. Anot jo, tokį sprendimą nulėmė sumažėjęs aktyvumas visuomenėje ir senosios pavardės sudėtingumas, kėlęs problemų bendraujant užsienyje.

„Taip, aš pasikeičiau pavardę praeitų metų pabaigoje. Apsisprendžiau todėl, kad nebesu toks aktyvus ir viešas žmogus, kaip kadaise buvau. Ir kaip tik tinkamas metas pagalvoti apie savo tapatybę. Ir tai tiesiog paprastesnė ir lengvesnė pavardė, ypač užsienyje. Ir manau, kad visai sklandžiai pavyko. Bet jeigu kažkas kreipiasi senąja pavarde, mielai atsiliepiu“, – antradienį LRT radijui teigė I. Staškevičius.

Jis paminėjo, kad nesibaimina, jog toks pavardės keitimas neigiamai atsilieps rašomų knygų populiarumui.

„Aš manau, kad skaitytojai mane atpažins. Dabar nesunku pranešti apie visus pokyčius. O tos knygos, kur seniau parašytos, tai reikės kreipti daugiau dėmesio į turinį“, – paminėjo jis.

Su naująją pavarde I. Staškevičius yra įrašytas prie „Vilniaus prekybos“ naudos gavėjų, kartu su 2020 m. pavardę iš Numavičiaus į Numą susitrumpinusiu Nerijumi Numa. Verslininkas taip pat naudoją naująją pavardę savo „Facebook“ paskyroje ir kitose socialinių tinklų paskyrose.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Malonu, kad pranešė,

tačiau - jei pavardės atsisakymo priežastis tik ilgos (nes tarpukariu suslavintos) pavardės atsisakymas, gaila, kad taip pasirinko. Juk galėjo daugybei mūsų tapti pavardžių atlietuvinimo pavyzdžiu: STAŠKevičius → STAŠKA arba STAŠKUS (ar ir STOŠKUS). Arba netgi mūsų visų PRO(PRO)TĖVIŲ PAVARDŽIŲ ATGAVIMO JUDĖJIMO VEDLIU. O jei tai papildytų dar ir judėjimu už 2-kalbio / 2-lapio paso įteisinimą (kad susigrąžinusieji protėvių pavardę kitame jo lape galėtų įrašyti ir dabartinę suslavintą pavardę), tai toks pasas su abiejų formų pavarde pašalintų bet kokius trikdžius, gaišatį ateityje tvarkant palikimo ar bet kokius kitus reikalus: nereiktų lakstyti ieškoti įrodymų ir pažymų, jog dokumentai su ~evičius (~ovičius, ~inskis, ~auskas, ~ovskis, ~enskis ar kt.) ir naujoji pavardės forma žymi tą patį asmenį.

Irodymas

kad verslui proto nereikia. Pirma - pagal susidarusias tradicijas ,sudarant pavardes , Tokia pavarde rodytu, kad zmogus kiles is "zemuju" kastos, siuo atveju is vergu ... Antra - Ar zmogus,, neturinti pagarbos net savo seimai, rodys pagarba kitiems ?!!

šmaikštu

Nuo žodžio dylas-dyliti ir t.t. ir dilas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS