VMVT – po planinių patikrų: Šiaulių progimnazijoje aptiktas galimai slepiamas maistas | kl.lt

VMVT – PO PLANINIŲ PATIKRŲ: ŠIAULIŲ PROGIMNAZIJOJE APTIKTAS GALIMAI SLEPIAMAS MAISTAS

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Šiaulių apygardos priežiūros skyrius balandžio 9 d. atliko planinį patikrinimą Šiaulių miesto „Jovaro“ progimnazijos maisto gamybos patalpose. Patikrinimo metu užfiksuoti maisto saugos, higienos ir bendri vaikų maitinimo organizavimo pažeidimai. Tikrinant patalpas taip pat aptikta maisto produktų, kurie buvo išdėlioti įtartinai ir ne tam skirtose vietose: induose lauke, padėti ant žemės bei darbuotojų buitinėse patalpose ant spintos ir pan.

Inspektoriai taip pat nustatė, kad patikrinimo dieną, patiekalų gamyboje buvo naudoti kiaušiniai, tačiau specialistai pastebėjo, jog kiaušinių plovimo indai buvo sausi ir nenaudoti. Taigi padaryta išvada, jog kiaušiniai nebuvo tinkamai nuplauti, kaip turėtų būti pagal maisto saugos reikalavimus. Daržovių ir termiškai neapdorotos mėsos pjaustymo peiliai sumaišyti, laikomi ne tose darbo zonose. Nustatyta, jog netinkamai tvarkomos maisto atliekos. Grindų valymo inventorius laikomas prie maisto gamybos inventoriaus. Aptikta ir nešvari, susidėvėjusi elektros instaliacija, atviri, korozijos pažeisti vamzdynai, drėgmės pažeistos sienos.

Taip pat nustatyti ir vaikų maitinimo organizavimo pažeidimai – vaikams, alergiškiems pienui, žuviai bei riešutams nėra pritaikyto specialaus valgiaraščio, vaikų maitinimui naudojamų batonėlių cukraus kiekis viršytas beveik dvigubai nei leidžiama.

Tikrinant progimnaziją, inspektoriai aptiko ir kituose miestuose jau besikartojančią situaciją: prie pastato įėjimo, lauke rasti padėti ant žemės, galimai darbuotojų asmeninėms reikmėms paruošti išsinešti, daugiau nei 1 kg virtų ryžių, 3 kg virtų  perlinių kruopų, valytų bei supjaustytų bulvių, kurių indas buvo galimai slepiamas po kartoninėmis dėžėmis. Šalia šių produktų buvo padėtas neženklintas kibiras su maisto atliekomis. Tačiau tai dar ne viskas – darbuotojų buitinėse patalpose rastos 2 dėžutės po 800 g ekologiško kietojo sūrio, kuris pagal remiamą ES ir LR valstybės pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo programą turėjo būti išdalintas vaikams.

Apie šio patikrinimo rezultatus informuota miesto savivaldybė. VMVT Priežiūros skyriaus pareigūnų sprendimu, uždrausta tiekti į rinką bei įmonė įpareigota sunaikinti 21 kg maisto produktų. Atsakingiems asmenims bus taikoma administracinė atsakomybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

INGRIDA

Skaitau straipsnį ir juokiuosi. Tokią nesamonę gali parašyti tik Šiaulių VMVT. "Inspektoriai taip pat nustatė, kad patikrinimo dieną, patiekalų gamyboje buvo naudoti kiaušiniai, tačiau specialistai pastebėjo, jog kiaušinių plovimo indai buvo sausi ir nenaudoti. Taigi padaryta išvada, jog kiaušiniai nebuvo tinkamai nuplauti, kaip turėtų būti pagal maisto saugos reikalavimus. " Inspektoriai - ekstrasencai. Kiaušinių plovimo indas sausas :), nuplovė kiaušinius ir išplovė- išvalė indą, o jie nusprendė, kad neplovė. Jie įtaria, kad darbuotojai pasiruošė neštis namo ,daugiau nei 1 kg virtų ryžių, 3 kg virtų perlinių kruopų, valytų bei supjaustytų bulvių, už tokius pareiškimus reiktu VMVT paduoti į teismą už šmeižtą. Savo komentarus VMVT irgi rašo pagal savo tikrintojų sugedimo laipsnį. Šaldytuvuose mėsa, sviestas, žuvis ir kiti brangūs produktai, o virėjos neša namo virtus ryžius ir perlines kruopas :). Ar nejuokinga?

Tai

jei maisto neslepsi,tai istasys sunys ar kas pavogs!

taip yra

visada taip buvo ko jus stebiaties
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS