VP grupės akcijas pardavęs G. Marcinkevičius: jaučiuosi labai prastai | kl.lt

VP GRUPĖS AKCIJAS PARDAVĘS G. MARCINKEVIČIUS: JAUČIUOSI LABAI PRASTAI

  • 0

Smulkusis VP grupės įmonių akcininkas Gintaras Marcinkevičius už neskelbiamą sumą pardavė 2 proc. jo valdytų akcijų Nerijaus Numavičiaus kontroliuojamai bendrovei "Bertona Holdings Limited". Tai BNS patvirtino pats G. Marcinkevičius.

"Akcijas iš manęs perėmė ne rinkos kaina. Nes Nerijaus Numavičiaus kontroliuojamos VP įmonių grupės įmonės užversdamos kaltinimais teismuose privertė taip pasielgti. Jaučiuosi labai prastai, tarsi išprievartautas, taip pat paaiškėjus Valstybinės mokesčių inspekcijos bendradarbiavimo su VP aplinkybėms, supratau, kad neturiu šansų kovoti - būsiu sudorotas", - BNS teigė G. Marcinkevičius.

Jis teigė negalintis įvardyti sandorio sumos, tačiau teigė, kad ji gali būti panaši į jo brolio Žilvino Marcinkevičiaus pernai parduotų akcijų kainą, nors teigė jos tiksliai nežinantis. Pastarasis už 13-os įmonių, išskyrus Maltos "Relvit" bei Estijos "Klarus Group Holding", apie 15 proc. akcijų paketus gavo 141,9 mln. eurų (rodo BNS turimos pasiūlymų pasinaudoti pirmumo teise kopijos).

"Tai buvo aštuonerių metų spaudimo, šantažo ir kitokio tyčiojimosi kaina. Nelabai turėjau kitokio pasirinkimo", - BNS pridūrė G.Marcinkevičius.

Jis teigė dar nežinantis, kur investuos gautus pinigus, anksčiau sakė neketinantis išvažiuoti iš Lietuvos: "Šiandien anksti kalbėti, kur investuosiu".

Jis be kita ko teigė, kad akcijų pirkėjas žadėjo ateityje atsiimti ieškinius prieš jį.

Su N.Numavičiumi konfliktuojantis kitas VP grupės akcininkas Mindaugas Marcinkevičius BNS sakė suprantantis brolio Gintaro sprendimą parduoti akcijas.

"Nesu nustebęs tokiu jo sprendimu. Spaudimas milžiniškas, o jį atlaikyti tikrai nėra lengva ir paprasta. Tad tikrai suprantu jo asmeninius motyvus ir priežastis, nulėmusias būtent tokį jo pasirinkimą", - BNS sakė M. Marcinkevičius, kurias yra antras pagal valdomą akcijų paketą VP akcininkas ir vienintelis, nesusijęs su N. Numavičiumi.

N.Numavičius netiesiogiai valdo 66 proc. "Bertona Holdings Limited" akcijų, likusias netiesiogiai valdo kiti VP grupės akcininkai - Vladas Numavičius, Ignas Staškevičius ir Mindaugas Marcinkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS