„YIT Lietuva“ atnaujins 22 km sostinės gatvių: vairuotojai raginami būti atidesni ir supratingesni | kl.lt

„YIT LIETUVA“ ATNAUJINS 22 KM SOSTINĖS GATVIŲ: VAIRUOTOJAI RAGINAMI BŪTI ATIDESNI IR SUPRATINGESNI

  • 0

Atšilus orams po žiemos Vilniuje pradedami gatvių atnaujinimo darbai. Tvarių miestų ir infrastruktūros plėtros bendrovė „YIT Lietuva“ Vilniaus miesto savivaldybės užsakymu sutvarkys iš viso 22,4 km gatvių ruožų vakarinėje ir pietinėje miesto dalyse. Kartu bus tvarkomi ir daugiabučių kiemai, kurie priklauso savivaldybei. Vairuotojai raginami būti atidesni dėl atsivėrusių duobių ir supratingesni dėl vykstančių gatvių remonto darbų.

„YIT Lietuva“ jai priskirtas pagrindines Vilniaus gatves pradėjo tvarkyti tik atšilus orams. Įmonė planuoja iki rugsėjo mėnesio atnaujinti asfalto dangas Ukmergės gatvės atkarpoje, Architektų gatvėje, dalyje Savanorių prospekto ir Laisvės prospekto, Geležinio Vilko gatvėje.

Taip pat bus tvarkomos Ateities, Justiniškių, Ozo, Oslo, Erfurto, L. Asanavičiūtės, Smalinės, Pikutiškių, Kaimelio, Neužmirštuolių, Rūko, Paneriškių, Kuro, Vaduvos, Šaltupio, J. Janonio gatvės, Šviesos, Dirkliškių/Paluknio ir Zietelos gatvės.

„Sutelkėme pajėgas remontuoti Lietuvos kelius ir sostinės gatves. Stengiamės kuo operatyviau užlieti asfaltu po žiemos atsivėrusias duobes, tvarkysime ir daugiabučių kiemus. Dirbame ir naktimis, kad tektų kuo mažiau riboti įprastą eismą. Tačiau nepatogumų vis tiek kyla, todėl prašome gyventojų kantrybės. Eismo dalyviai turėtų būti atidūs ir stebėti, kokie įvesti greičio ribojimai, kaip vykdomas eismo srautų perskirstymas. Darbų kokybė ir saugumas – tiek vairuotojų, tiek dirbančių kelyje – yra mūsų prioritetas“, – sakė bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Šiuo metu gatvių danga remontuojama ne tik pakeičiant viršutinį asfalto sluoksnį, bet ir apatinį, lygiagrečiai remontuojami ir inžinerinių tinklų įrenginiai.

„YIT Lietuva“ archyvo nuotr.

Tvarkomos ir duobės kiemuose

„YIT Lietuva“ tvarkys ir duobes, atsivėrusias daugiabučių kiemuose. Įmonės atstovai atkreipia dėmesį, kad įmonė tvarko savivaldybei priklausančių daugiabučių kiemus. Jei sklypas, kuriame stovi daugiabutis – privatus, kiemų būkle turi rūpintis šios teritorijos savininkas ar paskirta namų bendrija.  

„YIT Lietuva“ sostinėje prižiūri ir tvarko Grigiškių, Panerių, Naujininkų, Naujosios Vilnios, Pilaitės, Rasų, Justiniškių, Karoliniškių ir Vilkpėdės rajonus. Nors kelių specialistai kasdien važiuoja į prižiūrimas gatves ir renka informaciją apie pažaidas, visų duobių užfiksuoti neįmanoma. Gyventojai gali pranešti apie avarinės būklės gatves ar kiemus jų prižiūrimoje teritorijoje el. paštu vilniaus.gatves@YIT.lt.

„YIT Lietuva“ archyvo nuotr.

Duobės atsiranda dėl temperatūros pokyčių

Labiausiai asfalto dangą ardo temperatūrų pokyčiai – kai kaitaliojasi teigiama ir neigiama temperatūra, dangoje atsiranda mikro plyšiai, jie užsipildo vandeniu, o šaldamas jis plečiasi ir ardo asfaltą.

Prie dangos eižėjimo prisideda ir intensyvus druskos tirpalų ir mišinių naudojimas barstant kelius ir gatves, nes smėlio, žvyro dalelės užpildo nedidelius plyšius ir esant teigiamai temperatūrai nedideli įtrūkimai ir deformacijos nebeatsistato. Sunkiasvoris transportas sutrupina ir išdaužo sutrūkinėjusį asfaltą. Taip per kelias paras gali atsiverti pavojingos duobės. 

Kelių tvarkymo sezonas prasideda visoje Lietuvoje

„YIT Lietuva“ sezono pradžioje darbus vykdys net 7 kelių ruožuose Vakarų Lietuvoje, tvarkys dvi atkarpas kelyje Pirčiupiai–Jašiūnai, atliks kapitalinį remontą bei įrengs pėsčiųjų ir dviračių taką kelyje Šiauliai–Palanga, ruože nuo 137,09 iki 141,79 km. Taip pat 5 km atkarpoje kelyje Kaunas–Jurbarkas–Klaipėda (222–227 km). Šiame kelyje bendrovė remontuos ir atkarpą nuo 191,68 iki 195,4 km.

Pačioje sezono pradžioje darbai įsibėgės ir Kuršių Nerijoje, čia bendrovė „YIT Lietuva“ rekonstruos kelią ir įrengs taką ruožuose nuo 0 iki 2,12 km, nuo 16,52 iki 31,36 km, nuo 31,36 iki 33,9 km, taip pat atliks paprastojo kelio remonto darbus kelio atkarpoje nuo 8,95 iki 18,93 km. Įgyvendindama Kuršių Nerijos dviračių ir pėsčiųjų tako rekonstrukciją, bendrovė pavasarį imsis darbų dviejuose paskutiniuosiuose ruožuose.

GALERIJA

  • „YIT Lietuva“ atnaujins 22 km sostinės gatvių: vairuotojai raginami būti atidesni ir supratingesni
  • „YIT Lietuva“ atnaujins 22 km sostinės gatvių: vairuotojai raginami būti atidesni ir supratingesni
„YIT Lietuva“ archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS