8 iš 10 vairuotojų į plovyklą sugrįžta dėl kačių nupėduoto automobilio | kl.lt

8 IŠ 10 VAIRUOTOJŲ Į PLOVYKLĄ SUGRĮŽTA DĖL KAČIŲ NUPĖDUOTO AUTOMOBILIO

  • 0

Rudeniški orai vairuotojams reiškia ne tik sudėtingesnes eismo sąlygas, bet ir intensyviau kačių nupėduotus automobilius. Neišvengiamą kontaktą su gyvąja gamta automobiliai patiria visuose pasaulio žemynuose ir katės nėra blogiausia, kas gali atsitikti.

„Australams ar amerikiečiams yra natūralu diskutuoti apie automobilius ir roplius, gyvates, kitus mums egzotiškus gyvūnus, kurie dėl savo vikrumo geba net įsirangyti į vidų. Tuo tarpu mums gyvūnų prisilietimas prie transporto priemonės dažniausiai reiškia, kad vėl teks plauti automobilį. Lietuvoje šiltuoju metų laiku automobilius dažniausiai „apšaudo“ paukščiai, o atvėsus orams ima dominuoti katės. Mėgindamos sušilti, jos užšoka ant variklio dangčio ir tupi arba guli virš įšilusio variklio, palieka savo vaikščiojimų pėdsakus“, – sako Jaroslavas Snarskis, „Circle K Lietuva“ kategorijų vadovas.

„Kol orai buvo šilti, maždaug 8-i iš 10-ies grįžtančių klientų nurodė, kad automobilį iš naujo tenka plauti dėl paukščių. Orams atvėsus, maždaug tokia pat dalis vairuotojų grįžta su kačių nupėduotais kapotais, stogais ir bagažinėmis. Iš patirties galiu pasakyti, kad taip bus ir visą žiemą, kol orai atšils“, - teigia J. Snarskis.

Kačių pėdavimo intensyvumas leidžia nuspėti, kiek daug šių gyvūnų gyvena aplink. Į tai svarbu atkreipti dėmesį, nes maži kačiukai ieškodami šilumos šildytis gali lįsti ir po variklio dangčiu, todėl jei numanote, kad aplinkui kačių yra nemažai, prieš kelionę verta profilaktiškai patikrinti, ar joks nelegalus pūkuotas keleivis nesiruošia keliauti zuikiu.

Visiškai išvengti laukinių gyvūnų sąlyčio nepavyks net mieste, tad vienintelė išeitis norint, kad automobilis atrodytų reprezentatyviai, jį reguliariai plauti ir nepraleisti vaškavimo etapo. Būtent jis mažina naujų nešvarumų sukibimą su automobilio paviršiumi. Be to, automobilių plovimas pašalina purvą, druskas ir kitas medžiagas, kurios skatina koroziją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS