Elektromobilių savininkai pasigenda lengvatų | kl.lt

ELEKTROMOBILIŲ SAVININKAI PASIGENDA LENGVATŲ

  • 1

Vairuotojai, kurie tiki įsigiję didesnės ridos elektromobilius, piktinasi, kad jų transporto priemonėms nėra taikomos tokios pat lengvatos, kaip elektra varomoms mašinoms - esą šiandien naujausios ir moderniausios transporto priemonės turi didesnės ridos funkciją, todėl nelikus skatinimo elektromobilizacija Lietuvoje apskritai sustos, antradienį rašo "Lietuvos žinios".

lengvatos dabar taikomos tik toms transporto priemonėms, kuriose nėra vidaus degimo variklių. Lietuvoje žinomiausios iš tokių mašinų yra "Nissan Leaf", "Mitsubishi i-MiEV", "Tesla Model S". Jei elektrinis variklis veikia kartu su benzininiu ar dyzeliniu, tai jau - hibridinis automobilis, jo šeimininkas negali tikėtis lengvatų.

Trijų didžiausių Lietuvos miestų - Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos - savivaldybių sprendimu elektromobilių vairuotojai nemoka už stovėjimą aikštelėse, o kai kuriose įkrovimo stotelėse baterijas galima įkrauti nemokamai. Elektromobiliams Lietuvoje leidžiama važiuoti viešojo transporto juostomis, pažymėtomis elektromobilio ženklu. Tačiau vairuotojai, kurie mano nusipirkę didesnės ridos elektromobilius, tikina nesulaukiantys netgi tokių lengvatų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

SIGNATARŲ KREIPIMASIS VARDAN LIETUVOS

“Tautos ir valstybės išlikimui pražūtingo pavojaus akivaizdoje būtinas visuotinis Lietuvos susitelkimas bei susivienijimas.” Signatarai pasirašo kreipimąsi, o mes vieningai pasirašom peticiją va čia peticijos.com/kreipimasis_vardan_lietuvos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS