„HELLA Lithuania“ pradeda gaminti degalų valdymo modulį: kasmet – daugiau nei po milijoną | kl.lt

„HELLA LITHUANIA“ PRADEDA GAMINTI DEGALŲ VALDYMO MODULĮ: KASMET – DAUGIAU NEI PO MILIJONĄ

  • 0

Dvejus metus Lietuvoje veikianti įmonė "HELLA Lithuania" pradeda gaminti degalų valdymo modulį, kuris prisidėtų prie automobilių išmetamo anglies dioksido mažinimo ir kartu užtikrintų efektyvesnį transporto priemonių veikimą.

"Šių modulių ketinama pagaminti daugiau nei po milijoną kasmet. Tai jau antras gaminys, kuris iš Lietuvos keliaus tiesiai pas automobilių gamintojus. Vien šiam moduliui gaminti sukūrėme daugiau nei dešimt naujų darbo vietų", – teigė Mantas Skinderis, "HELLA Lithuania" projektų diegimo ir pokyčių valdymo vadovas.

Produkto "Fuel control module" gamybos proceso metu bus naudojamos tokios pažangios technologijos kaip ultrasoninis virinimas, automatinis komponentų sujungimas, lazerinis gaminių žymėjimas, taip pat automatinės sistemos, aptinkančios netinkamus komponentus ir defektuotas detales.

Tai jau antras gaminys, kuris iš Lietuvos keliaus tiesiai pas automobilių gamintojus.

Bendros investicijos šio degalų valdymo modulio gamybai paruošti siekia daugiau nei 2 mln. eurų.

Degalų valdymo modulis kontroliuos degalų tiekimą ir informuos apie jų slėgį, leis stebėti atsparumą degalų srautui, jų temperatūrą, degalų etanolio kiekį. Taip pat apsaugos degalų siurblį ir užtikrins klaidų bei įspėjimų funkciją pagal degalų lygio jutiklį.

Šis produktas žymiai prisidės ne tik prie CO2 emisijų mažinimo, bet ir prie visos energijos valdymo: maždaug 40 proc. sumažins vidutines galios sąnaudas, o tai leis užtikrinti sistemos gaminių ilgaamžiškumą ir sumažins degalų sąnaudas.

"HELLA Lithuania", pradėjusi kurti šį modulį, prisijungs prie plataus tarptautinio degalų valdymo sistemų tinklo, kurį sudarys Lietuva, Rumunija, Kinija, JAV ir Brazilija.

HELLA veikia 35 šalyse. 2018 m. rugsėjį kompanija atidarė gamyklą Lietuvoje, Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje. Tai 14-oji HELLA elektronikos komponentų gamykla pasaulyje. Šiuo metu čia dirba 190 darbuotojų. 2020 m. lapkritį HELLA paskelbė apie planus per artimiausius kelerius metus investuoti keliasdešimt milijonų eurų į plėtrą ir sukurti 250 naujų darbo vietų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS