KET pokyčiai paspirtukininkams: bus ribojamas ne tik amžius | kl.lt

KET POKYČIAI PASPIRTUKININKAMS: BUS RIBOJAMAS NE TIK AMŽIUS

Vyriausybė trečiadienį patvirtino naujas Kelių eismo taisykles (KET), kuriomis sugriežtinami reikalavimai elektrinių paspirtukų vairuotojams.

Tarp svarbiausių pokyčių, kurie atsiras įgyvendinant Seimo jau priimtus sprendimus – nuo kitų metų ribojamas paspirtukų greitis, vairuoti šias transporto priemones galės ne jaunesni nei 16 metų asmenys. Norintieji vairuoti paspirtukus anksčiau – nuo 14 metų – turės išklausyti mokymo kursą, įgyti pažymėjimą.

Nepilnamečiams šalmas privalomas visuomet, o suaugusiems – važiuojant važiuojamąja kelio dalimi. Judant šia kelio dalimi privaloma dėvėti ryškiaspalvę liemenę ar įjungti šviesas.

Važinėjant gyvenamojo namo kieme amžius neribojamas, tačiau jaunesnius kaip 10 metų vaikus privalo prižiūrėti suaugęs asmuo.

Elektrinių paspirtukų bei kitų elektrinių mikrojudumo priemonių nuolat daugėja, todėl reikia daugiau aiškumo ir tvarkos gatvėse.

 

Naujose KET nustatyta, kad važiuoti elektrine mikrojudumo priemone bus leidžiama tik dviračių takais, pėsčiųjų ir dviračių takais arba dviračių juostomis.

Šaligatviu arba važiuojamąja dalimi leidžiama važiuoti tik kai nėra šių kelio elementų. Maksimalus leistinas paspirtuko ar kitos mikrojudumo priemonės važiavimo greitis galės būti 20 km/h, o važiuojant pro pat pėsčiąjį – ne didesnis kaip 7 m/h.

„Saugumas kelyje – vienas svarbiausių uždavinių. Elektrinių paspirtukų bei kitų elektrinių mikrojudumo priemonių nuolat daugėja, todėl reikia daugiau aiškumo ir tvarkos gatvėse. Tikimės, kad naujos taisyklės padės užtikrinti didesnį tiek elektrinių paspirtukų, tiek visų kitų eismo dalyvių saugumą ir padės sumažinti nelaimių skaičių keliuose“, – pranešime sako susisiekimo viceministras Julius Skačkauskas.

Elektriniais paspirtukais draudžiama važiuoti per pėsčiųjų perėjas, automagistralėmis ir greitkeliais, vežti keleivius, kirsti kelią tam nepritaikytose vietose.

Minėtų taisyklių nesilaikymas užtrauks baudą nuo 20 iki 40 eurų, vairavimas neblaiviam – nuo 80 iki 200 eurų.

Vyriausybė KET atnaujino įgyvendindama Seimo vasarą priimtas Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

tegu ten priimineja KA nori ! o kas ta KONTROLIUOS ? keliuku Nebera !!!! visas ju darbas reidas ir pusti !!!!! o kad eisma su lazdele pareguliuoti per kamsti ar ivyki NERA !!!!! GLU SU BAN DA SVAIGSTA . tik skolinas , bet jau ir cia ateina galas !!!!

Anonimas

ka ten ruko tie be pro cia i

Reiketu

riboti ir kuno mase! Juk,numuses suniuka,maziau sulankstai auto,nei numuses karve suniuko savininke!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS