Lietuviai snieguotoje Estijoje – be nuostolių | kl.lt

LIETUVIAI SNIEGUOTOJE ESTIJOJE – BE NUOSTOLIŲ

"Pradžia buvo sunki, bet įsibėgėjome. Pasaulio čempionato etapui Laplandijoje esame pasiruošę!" – po automobilių ralio Estijoje pareiškė Lietuvos lenktynininkas Vladas Jurkevičius.

Varžėsi su asais

V.Jurkevičius su šturmanu Aisvydu Paliukėnu dalyvavo ralyje "Otepaa talveralli", kuriame taip pat startavo 2019-ųjų pasaulio čempionas estas Otto Tanakas, penkiskart planetos vicečempionas belgas Thierry Neuville'as.

Lietuviai, važiavę "Škoda Fabia R5", užėmė dešimtą vietą. Kitas mūsiškių ekipažas Justas ir Titas Simaškos ("Ford Fiesta") – 27-oje pozicijoje.

Lenktynes laimėjo O.Tanakas su šturmanu Martinu Jarveoja ("Hyundai i20 Coupe", 8 greičio ruožai – 44 min. 21,7 sek.).

Antri buvo T.Neuville ir Martijnas Wydaeghe'as ("Hyundai i20 Coupe", 44 min. 55,1 sek.), treti – Estijos atstovai Georgas Grossas ir Raigo Molderis ("Ford Fiesta", 46 min. 39,3 sek.).

V.Jurkevičius ir A.Paliukėnas nugalėtojams pralaimėjo 5 min. 14,9 sek., J. ir T.Simaškos – 10 min. 11,5 sek.).

Rusai sudaužė „Polo“

Pasitaikė netikėtų šuolių, kai atrodė, kad laukia tik paprastas kalniukas, bet, atvažiavus 140 km/val. greičiu, – skrydis.

"Pirmiausia teko suvokti, kokioje aplinkoje esame. Tuomet viskas klostėsi sklandžiai, išskyrus paskutinį greičio ruožą, kur bandymas atlikti viską iki galo tinkamai baigėsi keliais išslydimais iš vėžių į sniegą", – pasidalijo įspūdžiais V.Jurkevičius.

"Įsibėgėjome lėtai, o paskutinius greičio ruožus važiavome ne maksimaliu, bet neblogu tempu. Tikslas buvo finišuoti be rimtų nuotykių. Pasitaikė netikėtų šuolių, kai atrodė, kad laukia tik paprastas kalniukas, bet, atvažiavus 140 km/val. greičiu, – skrydis. Buvo tokių smagių vietų", – interviu portalui "Ralio savaitė" papasakojo J.Simaška.

Dėl techninių problemų ar avarijų lenktynių nebaigė penkiolika ekipažų, tarp jų – rusai Nikolajus Griazinas ir Konstantinas Aleksandrovas, sudaužę savo "Volkswagen Polo GTI R5".

Taip pat nepasisekė ne kartą Lietuvoje lenktyniavusiems lenkams Jaroslawui Koltunui ir Ireneuszui Pleskotui ("Ford Fiesta").

Startuos Suomijoje

V.Jurkevičius ir A.Paliukėnas ruošiasi išmėginti jėgas pasaulio ralio čempionato (WRC) antrame etape, kuris numatytas vasario 26–28 d. Suomijoje.

Pirmo etapo lenktynes, kuriose lietuviai nedalyvavo, Monte Karle laimėjo prancūzai Sebastienas Ogier ir Julienas Ingrassia (komanda "Toyota Gazoo Racing", automobilis "Toyota Yaris WRC").

Antrą vietą užėmė britai Elfynas Evansas ir Scottas Martinas (taip pat "Toyota Gazoo Racing", ), trečią – T.Neuville'as ir M.Wydaeghe'as ("Hyundai Motorsport").

Kitus WRC etapus planuojama surengti Kroatijoje (balandžio 22–25 d.), Portugalijoje (gegužės 20–23 d.), Italijoje (birželio 3–6 d.), Kenijoje (birželio 24–27 d.), Estijoje (liepos 15–18 d.), Suomijoje (liepos 29–rugpjūčio 1 d.), Belgijoje (rugpjūčio 13–15 d.), Čilėje (rugsėjo 9–12 d.), Ispanijoje (spalio 14–17 d.) bei Japonijoje (lapkričio 11–14 d.).

Pasaulio čempionų titulą gina S.Ogier ir J.Ingrassia. Pernai sidabro medalius iškovojo E.Evansas ir S.Martinas, bronzos – O.Tanakas ir M.Jarveoja.

GALERIJA

  • Avarija: N. Griazino ir K. Aleksandrovo automobiliui „Volkswagen Polo GTI R5“ prireikė traktoriaus pagalbos.
  • Namuose: estai O.Tanakas ir M.Jarveoja pažįstamoje trasoje važiavo užtikrintai.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS