Lietuviams priimtiniausi vokiški automobiliai | kl.lt

LIETUVIAMS PRIIMTINIAUSI VOKIŠKI AUTOMOBILIAI

  • 7

Lietuvos gyventojai, rinkdamiesi transporto priemonę, prioritetą teikia vokiškiems automobiliams – rodo gyventojų apklausos duomenys. Ekspertai pastebi, kad Vokietijoje pagamintų automobilių populiarumą lemia kokybė, patvarumas ir ekonomiškumas. Be to, vis didesnę reikšmę renkantis transporto priemonę įgauna ir ekologijos kriterijus.

Neatstumia ir "Volvo"

Mėnesį trukęs tyrimas apie gyventojų preferencijas renkantis automobilius atskleidė, kad populiariausi Lietuvoje išlieka vokiečių gamybos automobiliai. Apklausus 839 asmenis paaiškėjo, kad į geriausiais laikomų automobilių penketuką patenka "Audi", "Volkswagen", BMW ir japonų – "Toyota" bei švedų – "Volvo".

"Tyrimo rezultatai iš tiesų sutampa su klientų pasirinkimais mūsų praktikoje. Dažniausiai klientai domisi ir įsigyja būtent "Audi", "Volkswagen" ir BMW automobilius. Klientus dominančios automobilių markės išlieka stabilios jau ne vienus metus, tačiau, gamintojams pasiūlius naujų automobilių modelių, jie sudomina ir klientus", – patirtimi dalijasi Laura Pivorienė, "Mogo Finance", užsiimančios ilgalaike automobilių nuoma, automobilių pardavimu išperkamąja nuoma ar su paskola, pardavimų vadovė.

L.Pivorienė teigia, kad tarp dažniausiai įsigyjamų automobilių pirmauja "Volkswagen", kurių populiariausi modeliai – "Volkswagen Passat" ir "Volkswagen Touran". Populiariausiais apklausos dalyviai įvardijo ir "Audi A6" ir "Audi A4", "Volvo V70" automobilių modelius.

"Nuomos srityje situacija yra labai panaši. Populiariausi visada yra "Volkswagen", tačiau klientai dažnai pageidauja išsinuomoti ir "Audi", BMW, "Toyota" automobilius. Tos tendencijos atsispindi ir apklausos rezultatuose", – sako L.Pivorienė.

Rizika: BMW automobiliai traukia ne tik pirkėjų, bet ir ilgapirščių akis. Skaitytojo nuotr.

Vilioja kokybe

Vokiškų automobilių populiarumas Lietuvoje rodo, kad pirkdami automobilį lietuviai stengiasi suderinti kokybę ir automobilio dizaino patrauklumą.

Vokiški automobiliai garsėja savo patvarumu ir kokybe, todėl yra ilgaamžiai, o ir reikalauja mažiau investicijų į remontą.

"Vokiški automobiliai garsėja savo patvarumu ir kokybe, todėl yra ilgaamžiai, o ir reikalauja mažiau investicijų į remontą. Prancūziškus, itališkus, japoniškus automobilius vairuotojai taip pat vertina pozityviai, tačiau, priimant sprendimą įsigyti automobilį, vis dėlto dominuoja vokiški", – sakė L.Pivorienė.

Pašnekovė pabrėžė, kad lietuviams svarbiausia yra kokybė, santykinai nedidelė automobilio kaina ir išlaikymo išlaidos, ir jie neturi poreikio išsiskirti iš minios, automobiliu išreikšti savitą stilių. Dažnai Lietuvos automobilių pirkėjus domina ir saugumo klausimas, ypač ieškantiems automobilių šeimai su vaikais, todėl nestebina ir saugumu išsiskiriančių švediškų "Volvo" automobilių populiarumas.

Dėmesys ekologijai

Tiesa, šiuolaikiniai klientai pageidauja ne tik patvarių ir kokybiškų automobilių, bet didelę reikšmę teikia ir ekologijai. Gamtos apsauga tampa sąmoningumo požymiu, todėl taršūs automobiliai praranda paklausą, o pirkėjai domisi naujomis technologijomis, užtikrinančiomis mažesnę transporto daromą žalą aplinkai. Tiesa, įsigyti mažiau taršius automobilius vairuotojus skatina ir pagal taršumą apskaičiuojami mokesčiai.

"Seni taršūs dyzeliniai automobiliai po truputį praranda paklausą. Vis didesnį populiarumą įgauna elektromobiliai arba hibridiniai automobiliai, nes žmonėms svarbu tampa ekologija, gamtai draugiškos transporto priemonės. Be to, tai yra nauji, modernūs, šiuolaikiški modeliai, traukiantys akį patraukliu dizainu, todėl tikimasi, kad ilgainiui vairuotojai juos pamėgs vis labiau", – teigia L.Pivorienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Mėgstu vokišką Opel

Automobilį. Tai automobilis, kuris pateisiną kiekvieną įdėtą kapeiką....ir su laiku eksplotacijos jis natūraliai susilikviduoja - surūdyja....Tad nereikia sukti galvos, kaip su kitokios markės automobiliais, norint perparduoti - atsukinėti ridą, pirkėjui meluoti, kad tik per savaitgalius buvo važinėtas, kad yra ledinis, visi agregatai čiki, tepalo neėda, kuro tik 4 litrus teima.....

Turtuoliu lietuva

Lietuvoje gyventi gera,nes tik lietuvoje tryju metu senumo automobilis yra laikomas senu automobiliu.Gerai,kad aš ne lietuvis,todėl neperku vokiečiu marketologų sukurtu daiktų kuriuos lietuvoje vadiname tautovežiais.Prancūzai ir italai jau senokai perspjovė vokiečius,tik geru prancuzišku ir itališku automobiliu nevežama į lietuva,nes niekas ju neipirktu.

To vezimai

Pamiršai vaistų išgerti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS