Lietuvos automobilių ralio čempionato pabaigtuvėms surengs naktines lenktynes | kl.lt

LIETUVOS AUTOMOBILIŲ RALIO ČEMPIONATO PABAIGTUVĖMS SURENGS NAKTINES LENKTYNES

"Stengėmės spausti, kiek įmanoma, todėl kartais važiavome taip, kad vienas ratas sukosi šalikelėje", – sakė Vaidotas Žala, laimėjęs ketvirtą Lietuvos automobilių ralio čempionato etapą.

Persvara – 1 min. 05 sek.

Elektrėnų ir Trakų apylinkėse surengtas lenktynes "Agrorodeo" komandos ekipažas V.Žala ir Andris Malniekas užbaigė sukaupę kiek daugiau nei vieną minutę persvaros prieš antrą vietą užėmusius Dominyką Butvilą ir Renatą Vaitkevičių.

Dešimt greičio ruožų Vaidotas ir Andris (automobilis "Škoda Fabia R5") įveikė per 51 min. 21,00 sek., o Dominykas ir Renatas (taip pat "Škoda Fabia R5") – per 52 min. 26,00 sek.

Trečią vietą užėmė ukrainiečiai Valerijus Gorbanas ir Sergejus Larensas ("Mini John Cooper WRC", 53 min. 05,20 sek.), nuo jų nežymiai atsiliko Martynas Samsonas ir Ervinas Snitkas ("Ford Fiesta N5+", 53 min. 17, 30 sek.).

Svečiai: ketvirtas Lietuvos automobilių ralio etapas sulaukė dalyvių iš Ukrainos, Suomijos, Latvijos, Lenkijos. / rallyelektrenai.lt nuotr.

Patobulino "Škodą"

"Man Elektrėnuose labai patinka, tai vienas mano mėgstamiausių ralių – jį sudaro daug klasikinių greičio ruožų. Semeliškėse toks reljefas, kad lėkdamas moderniu automobiliu gali pusę laiko ore praleisti. Tad lenktynės reikalauja aštrumo ir tikslumo", – kalbėjo V.Žala.

Semeliškėse toks reljefas, kad lėkdamas moderniu automobiliu gali pusę laiko ore praleisti.

"Agrorodeo" ekipažas greičiausiai įveikė septynis greičio ruožus, D.Butvilas ir R.Vaitkevičius – du, V.Gorbanas ir S.Larensas – vieną.

V.Žala pripažino, kad prieš varžybas jo "Škoda Fabia R5" buvo šiek tiek patobulinta ir tai suteikė automobiliui daugiau galios.

"Į variklio turbiną sumontavome 2 mm didesnį oro restriktorių. Tai nėra stebuklas, tačiau galios resursas padidėjo apie 10 proc.", – paaiškino V.Žala.

Kai kuriems jo varžovams tai nepatiko, tačiau galimybė pakeisti tam tikrus techninius automobilio parametrus yra numatyta Lietuvos čempionato reglamente.

Pertraukėlė: po techninių rūpesčių – atokvėpis tolėliau nuo ratų ir variklių. / rallyelektrenai.lt nuotr.

Lenktyniaus Aukštaitijoje

Paskutinis – penktas – Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas numatytas spalio 1–2 d. Zarasų ir Utenos apylinkėse.

Šį sezoną V.Žala ir A.Malniekas jau laimėjo tris etapus (anksčiau – Žemaitijos ir "Orlen Lietuva" ralius).

Organizatoriai skelbia, kad sezono pabaigtuvės bus dar įvairesnės nei pernai. Dalyvių laukia ne tik jiems puikiai žinomi ir mėgstami greičio ruožai, bet ir naujos arba labai seniai nevažiuotos atkarpos. Bus surengtos ir naktinės lenktynės.

Startas ir finišas numatyti Zarasuose. Ralio dalyviai per dvi dienas nuvažiuos 404 km, greičio ruožai sudarys 128 km.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS