Nuo sausio nuvilkti automobilius galės ir ugniagesiai, savivaldybių, VSAT pareigūnai | kl.lt

NUO SAUSIO NUVILKTI AUTOMOBILIUS GALĖS IR UGNIAGESIAI, SAVIVALDYBIŲ, VSAT PAREIGŪNAI

Nuo sausio priverstinai nuvilkti ne vietoje pastatytus automobilius galės ne tik policija, bet ir ugniagesiai-gelbėtojai, savivaldybių viešosios tvarkos pareigūnai, kai kurie aplinkosaugininkai, Lietuvos transporto saugos administracijos atstovai.

Vyriausybė Vidaus reikalų ministerijos siūlymu trečiadienį pritarė aprašo, numatančio priverstinį transporto priemonių nutempimą, pakeitimams, kuriais išplečiamas ratas pareigūnų turinčių teisę priimti tokį sprendimą, taip pat galinčių uždrausti vairuotojui toliau važiuoti.

Pagal šiuo metu galiojančias Administracinių nusižengimų kodekso nuostatas, tokią teisę turi tik policijos pareigūnai.

Dėl priverstinio nuvežimo galės priimti policijos, savivaldybių, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės, Lietuvos transporto saugos administracijos pareigūnai.

Sprendimas priimtas atsižvelgiant į tai, jog nuo sausio reikšmingai keičiasi kai kurios Kelių eismo taisyklių nuostatos, tarp jų yra ir draudimas statyti automobilius prie išvažiavimo iš daugiabučių kiemų.

Numatyta, kad tais atvejais, kai priverstinai nuvežamos transporto priemonės savininko vietoje nėra, pareigūnas turės įrašyti su transporto priemone susijusią informaciją į interaktyvią priverstinai nuvežtų transporto priemonių informacinę lentelę.

Minėtos lentelės duomenys bus prieinami Bendrojo pagalbos centro darbuotojams. Jeigu asmuo, neradęs automobilio, kreipsis telefonu 112, jam bus suteikta informacija apie instituciją, padėsiančią susigrąžinti transporto priemonę.

„Kadangi daugiausia su transporto priemonių statymu neleistinose vietose ir bešeimininkiais automobiliais susiduria Vilniaus miesto savivaldybė, tai jai ir siūloma sukurti interaktyvią priverstinai nuvežtų transporto priemonių informacinę lentelę ir ją administruoti. Į lentelę būtų įrašoma informacija apie priverstinai nuvežtą transporto priemonę (transporto priemonės valstybinis registracijos numeris, markė, modelis) ir apie sprendimą dėl priverstinio transporto priemonės nuvežimo priėmusią instituciją“, – teigia ministerija.

Sprendimo projekte nurodoma, kad Vilniaus savivaldybė pritarė siūlymui bei žada informuoti kitas savivaldybes, policiją,  Bendrąjį pagalbos centrą ir kitas suinteresuotas institucijas apie interaktyvios priverstinai nuvežtų transporto priemonių informacinės lentelės sukūrimą, suteiks visą reikalingą informaciją ir pagalbą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Iek

Del ugniagesiu tai pritariu, bet kitos instancijos tik pasipinigauti bandys, iskart ves i mokama aikstele pacia brangiausia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS