Palengvins pareigūnų darbą: baudos už KET pažeidimus bus išrašomos automatiškai | kl.lt

PALENGVINS PAREIGŪNŲ DARBĄ: BAUDOS UŽ KET PAŽEIDIMUS BUS IŠRAŠOMOS AUTOMATIŠKAI

Planuojama, kad nuo 2020-ųjų sausio pradės veikti automatinė baudų išrašymo sistema. Vadinasi, baudos už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus bus išrašomos automatiškai, be pareigūnų įsikišimo.

„Numatoma automatizuoti stacionariomis ir mobiliomis pažeidimų fiksavimo sistemomis užfiksuotų administracinių nusižengimų teiseną – siekiama, kad minėtomis sistemomis užfiksavus pažeidimus administracinių nusižengimų protokolai su nurodymu savanoriškai sumokėti baudą bei kiti procesiniai dokumentai būtų automatiškai suformuoti Administracinių nusižengimų registre“, – apie planuojamą pakeitimą pasakojo Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis.

Skatins geranoriškai sumokėti skirtą baudą

Anot specialisto, pakartotinai padarius administracinį nusižengimą, asmeniui taip pat bus surašomas administracinis nurodymas ir siūloma sumokėti minimalią baudą. Tuo siekiama skatinti administracinius nusižengimus padariusius asmenis geranoriškai mokėti skiriamas baudas, užuot vengus didesnių baudų, taip pat mažinti administracinę naštą nagrinėjant administracinių nusižengimų bylas.

Šie pakeitimai, anot R. Matonio, palengvins dokumentų už padarytus KET pažeidimus pristatymą asmeniui – numatoma galimybė juos siųsti elektroniniu paštu, tačiau tik tais atvejais, jei nėra abejonių, kad bus užtikrintas tinkamas asmens informuotumas.

Minėti dokumentai bus siunčiami el. paštu tik įsitikinus, ar asmuo elektroninio pašto adresą nurodė valstybės informacinėse sistemose ar registruose, kurie naudojami elektroniniu būdu teikiamoms paslaugoms gauti ar prievolėms įvykdyti.

Kaip teigė R. Matonis, mokėjimo už baudas tvarka nesikeičia. Tai pažeidėjai gali padaryti Valstybinės mokesčių inspekcijos sukurtais įrankiais, „Perlo“ terminaluose, bankuose ir elektronine bankininkyste.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Pertvarka

Ką jau ten palengvins - cukrus į kavą pats neįbyrės. Turbut šimtai pareigunų bus atleisti ir užtvindys Užimtumo tarnybą? Nes ir dabar nelabai reikalingi.

kriminalas

na ir koks cia palengvinimas , jei uz ne automobilio savininko atlikta pazeidima mokes automobilio savininkas? Kodel to paties neperkelia i kriminalistika? Kas peilio savininkas tas ir seda iki gyvos galvos, kam cia dar vargintis ieskot zudiko? Kaip viskas supaprastetu

popajus

jei nuskalpuos issprogdinsiu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS