Kokiu automobiliu važinės naujasis Vokietijos kancleris? | kl.lt

KOKIU AUTOMOBILIU VAŽINĖS NAUJASIS VOKIETIJOS KANCLERIS?

Naujasis Vokietijos kancleris Olafas Scholzas ištikimas tradicijai – važinės tos pačios markės automobiliu kaip ir jo legendiniai pirmtakai Konradas Adenaueris, Ludwigas Erhardas, Willy Brandtas ar Helmutas Kohlis.

Buvo netikėtų išimčių

63-ejų O.Scholzas, pakeitęs nuo 2005-ųjų Vokietijos kanclere dirbusią Angelą Merkel, pasirinko tarnybinį automobilį "Mercedes-Benz S 680 Guard 4Matic".

"Mercedes-Benz" taip pat važinėjo pirmasis Vokietijos kancleris K.Adenaueris – jo kaip ir kito šalies vadovo L.Erhardo prioritetas buvo 300-osios serijos modelis. Vėliau mersedesus rinkosi kancleriai W.Brandtas ("W 108"), H.Kohlis ("500 SEL").

A.Merkel dažniausiai vežiojo "Audi A8 L Security" – devinto saugumo lygio (pagal VPAM standartus) limuzinas, tačiau žinoma politikė į kai kuriuos renginius atvykdavo ir "BMW 760Li" ar "Mercedes-Benz S 600 Guard" automobiliais.

Netikėtu sprendimu pasižymėjo Gerhardas Schroederis – jis sėdo į specialiai parengtą 5 m ilgio "VW Phaeton".

Simpatijos: buvusi Vokietijos kanclerė A.Merkel važinėjo "Audi", ją pakeitęs O.Scholzas pasirinko "Mercedes-Benz". auto-motor-und-sport.de nuotr.

Stiklai – 10 cm storio

Su peršautomis "Michelin PAX Run-Flat" padangomis limuzinas galėtų nuvažiuoti dar 30 km.

"Mercedes-Benz S 680 Guard 4Matic" – su 6 l darbo tūrio V12 (612 AG) varikliu, hidromechanine devynių pavarų dėže. Maksimalus greitis – 190 km/val.

Kėbulas "Guard" sustiprintas integruotais šarvo kompozitais, 10 cm storio stiklai gali būti valdomi autonomiškai (pritaikyti atvejams, kai variklis neveikia).

Salone įrengtos ne vien visokeriopo ryšio, bet ir priešgaisrinės, deguonies tiekimo priemonės. Su peršautomis "Michelin PAX Run-Flat" padangomis limuzinas galėtų nuvažiuoti dar 30 km.

Bazinio "Mercedes-Benz S 680 Guard 4Matic" varianto kaina – maždaug 550 tūkst. eurų.

Simpatijos: buvusi Vokietijos kanclerė A.Merkel važinėjo "Audi", ją pakeitęs O.Scholzas pasirinko "Mercedes-Benz". auto-motor-und-sport.de nuotr.

E.Macronui – visureigis

Lygiuotis į kolegą kaimyną kol kas negali Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, lapkritį persėdęs į gerokai kuklesnį "DS 7 Crossback Elysee".

DS hibridinis visureigis – korporacijos "Stellantis", kurią įsteigė prancūzų "PSA group" ir Italijos–JAV konglomeratas "Fiat Crysler Automobiles", produktas.

Transportas: praeitą mėnesį Prancūzijos prezidentas E.Macronas persėdo į naują hibridinį "DS 7 Crossback Elysee". auto-motor-und-sport.de nuotr.

Tačiau E.Macronas, kaip ir O.Scholzas, paiso savo šalies tradicijų: prancūziškais automobiliais, tvarkydami valstybės reikalus, važinėjo Charles de Gaulle'is ("Citroen DS 19" arba plačiau žinomu kaip "La Deese"), Georges Pompidou ("Citroen SM Presidentielle"), Francois Mitterrand'as ("Renault Safrane"), Jacques Chiracas ("Citroen CX"), Nicolas Sarkozy ("Peugeot 607 Paladine"), Francois Hollande'as ("Citroen DS 5 Hybrid 4").

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

69

pirks IŠ Lietuvos veisliniu arkliu ir karieta .

Kaip kokiu?!

Savaime aišku - GAZiuku arba Žiguliuku. Tikrai ne prastesniu.

Anonimas

durniu str
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS