Pavojų vairuotojams kelia ir grybautojai | kl.lt

PAVOJŲ VAIRUOTOJAMS KELIA IR GRYBAUTOJAI

  • 1

Nors vasarą vairavimo sąlygos paprastai būna geros, iššūkių keliuose vairuotojams vis tiek nestinga. Tarp itin dažnų grėsmių vasarą yra ne tik laukiniai gyvūnai, bet ir grybautojai bei uogautojai.

Nors žvėrių keliamas pavojus eismo dalyviams didesnis būna rudenį, šiltuoju metų laiku vairuotojams miškingose vietovėse atsipalaiduoti taip pat nederėtų. Draudikai tikina, kad kiekvieną savaitę sulaukia pranešimų apie susidūrimus su gyvūnais. Susiduriama ne tik su laukiniais, išbėgusiais į kelią gyvūnais, bet ir su naminiais – karvėmis, šunimis ar vištomis. Žinoma, gyvūno dydis dažniausiai lemia, kokie bus avarijos padariniai.

Pasitaiko atvejų, kai vairuotojas net nesupranta partrenkęs nedidelį žvėrį – tik grįžęs namo ir išlipęs iš automobilio pastebi, kad, pavyzdžiui, priekiniame buferyje įstrigęs nedidelis žvėris. Nors automobilis apgadinamas nestipriai, incidentas vis tiek nėra malonus.

Apie laukinių gyvūnų keliamą pavojų kelyje dažniausiai įspėja kelio ženklai, o nutikus nelaimei, kai susidūrus laukinis gyvūnas buvo sužeistas arba nugaišo ar buvo sužeisti arba žuvo žmonės, apgadintos transporto priemonės, statiniai, kelio ženklai, atitvarai, kitokie kelio elementai, vairuotojas privalo apie eismo įvykį pranešti policijai ir vykdyti pareigūnų nurodymus.

Vasarai persiritus į antrąją pusę draudikai pastebi ir dar vieną avarijų priežastį – tai šalikelėse miško gėrybes pardavinėjantys žmonės. Tokių prekeivių suvilioti vairuotojai retkarčiais neapgalvotai ima elgtis kelyje ir sukelia pavojų sau ir aplinkiniams. Išvydę prekiautojus vairuotojai kartais ima staigiai stabdyti, atlieka kitus pavojingus manevrus arba pamiršta rodyti posūkio signalą. Tuo metu iš paskos važiuojantys vairuotojai ne visada spėja sustoti ir laiku išvengti netikėtos kliūties. Vairuotojai vietovėse, kur šalikelėje būna prekeivių, raginami laikytis saugaus atstumo iki kitų transporto priemonių, neviršyti greičio ir savo manevrus atlikti palengva, apie juos iš anksto įspėjant posūkio signalais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nenusipezėkit

briedį grybautojui prilygino:D)).Abliai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS